Begeleid wonen

Een woning die bij je past en waar je helemaal jezelf kan zijn

Een dak boven je hoofd is belangrijk. Maar het is nog veel belangrijker dat de plek waar jij woont, bij je past. Dat je er helemaal jezelf kan zijn en dat je je op je gemak voelt. Zeker wanneer je een verstandelijke beperking hebt, en je graag zelfstandig wilt wonen met begeleiding. Bij SOVAK begrijpen we dat. Daarom bieden wij begeleid wonen voor mensen met een verstandelijke beperking van alle leeftijden.

 • We doen het
  samen

 • Altijd bij je in
  de buurt

 • Deskundige zorg
  die bij je past

 • Voor jong en oud
  alle niveaus

SOVAK biedt begeleid wonen op maat

Ieder mens is uniek. Dat geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarom kun je bij SOVAK begeleid wonen op de manier die bij jouw persoonlijke situatie past. Zo hebben we woningen waar speciale aandacht is voor mensen met autisme, maar ook begeleid wonen voor mensen die vanwege lichamelijke en verstandelijke beperkingen wat intensievere begeleiding nodig hebben. Wat jouw zorgbehoefte ook is: we hebben woonruimte die bij jou past, én professionele begeleiders die precies weten waar jij hulp en ondersteuning bij nodig hebt. Zo kun jij zo zelfstandig mogelijk wonen, ondanks je beperking. Want je kunt vaak meer dan je zelf misschien denkt!

Begeleid wonen bij SOVAK

Wil jij graag begeleid wonen bij SOVAK? Dan gaan we samen met jou op zoek naar de woning die het beste bij je past. Omdat we meer dan 60 woonlocaties hebben, is er altijd een passende plek voor jou. Daarbij zijn er verschillende mogelijkheden. Op sommige locaties heb je je eigen studio of appartement, waar je kunt leren om zelfstandiger te worden. Maar er zijn ook woongroepen waar je je eigen slaapkamer en badkamer hebt, maar de woonkamer en keuken deelt met je huisgenoten. Waar je ook woont: je hebt je eigen spullen om je heen, zodat je je veilig en geborgen voelt. Want je woning moet niet alleen een huis zijn, maar vooral ook een thuis.   

Wonen bij SOVAK in 5 stappen

1. Meld je aan
Je kunt ons bellen of mailen. We maken dan een afspraak met je.

2. Kennis maken en wensen bespreken
We willen jou leren kennen. Wat vind je belangrijk in je leven? We bespreken met jou welk huis bij je past.

3. Overbrugging
Misschien is de woning die je wilt nog niet vrij. Je komt op een wachtlijst. We denken mee hoe we je in de tussentijd kunnen ondersteunen.

4. Verhuizen
Het is zover! Als je gaat verhuizen, krijg je een persoonlijk begeleider. Samen maken jullie afspraken over de ondersteuning.

5. Fijn wonen
Als je bij SOVAK woont, vragen we regelmatig of je je fijn voelt. En of er misschien iets beter kan.

Een goed leven in actie

Verhalen van onze cliënten

“Het is mijn leven, dus ik maak zelf mijn keuzes”

Tot een aantal jaar geleden kon Jeannette zelfstandig samenwonen met haar echtgenoot Erik-Jan, dankzij de intensieve begeleiding van haar moeder. Pas toen haar moeder overleed, werd duidelijk hoeveel ze eigenlijk voor haar dochter en schoonzoon deed. Inmiddels wonen Jeannette en Erik-Jan allebei bij SOVAK in Wijk en Aalburg – Jeannette in Markt 60, Erik-Jan in Markt 2 – en krijgen ze de begeleiding die ze nodig hebben. 

“Mijn hond gaat mij nog gelukkiger maken!”

Sinds twee jaar woont Anne-Rina bij SOVAK in Wijk en Aalburg, aan de Markt 60. Vier dagen per week werkt ze bij Vlechtwerk in Werkendam. Ze heeft een lichte verstandelijke beperking en een visuele beperking; ze ziet zo’n 10%. Sinds kort heeft ze een bijzondere huisgenoot: een blindengeleidenhond.

Samen zorgen we voor een veilige basis

“Sinds Vaashna is verhuisd naar Ganzenpad 4 is er echt een stijgende lijn te zien. Ze is vaak vrolijk en voelt zich veilig. Ik ben daar zo blij mee,” zegt Aruna, schoonzus en wettelijk vertegenwoordiger van Vaashna.

Het was even wennen, maar dit is mijn plek!

In maart 2019 verhuisden de eerste bewoners naar de nieuwe locatie van SOVAK aan de Havermansstraat in Breda. De appartementen en studio’s zijn bestemd voor jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking die toe zijn aan de volgende stap richting zelfstandigheid. Ricardo (23) is één van de eerste bewoners van de Havermansstraat. Hij heeft zijn appartement op de tweede verdieping en voelt zich thuis. Ricardo: “Het was even wennen maar dit is mijn plek.”

Kom begeleid wonen bij SOVAK

Ben je op zoek naar een fijne woning waar je begeleid kan wonen? Kies voor de woningen van SOVAK. Wij bieden jou een veilige omgeving waar je lekker jezelf kan zijn. Neem vrijblijvend contact op met één onze medewerkers.