Lenie Kuurstra

“Hoe verandert kikkerdril in kikkervisjes?” vraagt Jesse (12) tijdens een uitje van de BSO. Activiteitenbegeleider Lenie Kuurstra besluit om het hem te laten zien.

“Hoe verandert kikkerdril in kikkervisjes?” vraagt Jesse (12) tijdens een uitje van de buitenschoolse opvang. Dit voorjaar is hij met zijn groep en begeleiders gezellig in het park. Natuurlijk zou activiteitenbegeleider Lenie Kuurstra een antwoord kunnen geven op de vraag van Jesse. Maar ze besluit om het hem te laten zien.
 

Kikkerdril zoeken in vijver

Lenie: “Ik heb een aquarium met deksel gekocht. En informatie opgezocht. Wat is er nodig om van kikkerdril kikkervisjes te kweken? De volgende keer dat Jesse komt, gaan we naar de vijver bij de waterpomp in het park. Ik vertel aan de groep dat de vraag en het idee van Jesse is. Hij vindt het geweldig. En natuurlijk genieten de andere kinderen ook mee. Bij de vijver gaan we op zoek en jawel hoor, daar is kikkerdril. Jesse is helemaal trots. We zoeken naar stenen, boomschors, dikke takken en plantjes. Ook nemen we water en zand mee uit de vijver, zodat we het aquarium kunnen vullen. Op de buitenschoolse opvang maken we samen het aquarium klaar. Tot slot laten we de kikkerdril erin zakken."
 

Kikkerdril verandert in kikkervisjes

Lenie: "En dan is het wachten geblazen! Maar niet voor lang … Na een week verandert de kikkerdril in kikkervisjes. Weer iets later zien we dat de kikkervisjes voorpoten krijgen. We geven soms wat stukjes komkommer zodat de kikkervisjes kunnen eten. In de meivakantie zetten we de kikkervisjes weer terug. Ze zijn klaar voor hun leven in de vijver. Jesse is er niet bij, maar we hebben verschillende foto’s gemaakt. Zo kan hij alsnog mee genieten.”

Zo zie je: bij SOVAK willen we luisteren naar jouw vragen en wensen. En proberen we daar zo goed mogelijk een antwoord op te geven. Door met je te praten óf door het je te laten zien!
 

Bel met ons: 088 35 20 100