Kirsten

Begin oktober verhuisde Kirsten naar de pas gerenoveerde Stationsstraat in het centrum van Zevenbergen. "Het klussen was leuk en ik heb nu een fijne plek om te wonen."

Nieuw thuis

Kirsten was één van de eerste bewoners van de studio's in de Stationsstraat in Zevenbergen. Van de tien studio’s zijn er nu zeven bewoond.
Hiervoor woonde Kirsten op de Lindonk, ook in Zevenbergen. Ze kon bijna niet wachten om deze stap te maken, van redelijk zelfstandig op de Lindonk naar een grote mate van zelfstandigheid op de Stationsstraat.
Kirsten: “Het is mijn doel om helemaal zelfstandig te wonen, zonder begeleiding. Daar ga ik de komende tijd aan werken.” Ze heeft een studio op de tweede etage die bestaat uit een zit-slaapkamer met een open keuken en een badkamer.
“Ik had de eerste keuze voor een studio omdat ik, toen ik op de Lindonk woonde, al een tijdje aan het wachten was.”

Klussen

Voor de verhuizing heeft Kirsten samen met twee huisgenoten en begeleiders de meubels uitgezocht voor de huiskamer en de keuken. “Toen ze afgeleverd waren hebben we samen de meubels in elkaar gezet. Zo kon ik langzaam wennen aan mijn nieuwe huis. In mijn studio heb ik een muur geverfd in een kleur die ik mooi vind. Dat klussen vond ik echt leuk. Het gaf me het gevoel van een nieuw thuis.
Het is ook gemakkelijk dat de Stationsstraat in hartje Zevenbergen ligt. De supermarkt, de drogist en andere winkels zijn op loopafstand.”

Meteen een klik

De zeven bewoners, vijf mannen en twee dames (allemaal jong volwassenen), hebben de eerste kennismaking achter de rug. In de huiskamer heerst een gezellige drukte en volgens Kirsten voelen de nieuwe bewoners van de Stationsstraat zich goed en zijn blij met hun studio.
Omdat niet iedereen tegelijk ingetrokken is, verandert de groepsdynamiek steeds een beetje. “Als er weer iemand bij komt, moeten we eerst weer even aan elkaar wennen” zegt Kirsten.
“De jongens zijn leuk, maar ik vind het fijn dat we met twee meiden zijn. Het andere meisje kende ik nog niet maar er was wel meteen een klik tussen ons.”

"De eerste dagen hebben we met z'n allen gegeten aan de grote tafel in de keuken. Dat was gezellig en je leert elkaar wat beter kennen. Maar binnenkort ga ik zelf voor mijn maaltijden zorgen. Ik vind het fijn om na een schooldag of na mijn werk bij de supermarkt even alleen te zijn en mijn eigen ding te doen. Ik wil zelf kiezen wat ik eet en ik vind het leuk om allerlei recepten uit te proberen. Andere huisgenoten gaan ook zelf koken en eten in hun studio. Daar krijgen we een budget voor”, vertelt Kirsten.
Ook is begeleider Wouter meegekomen van de Lindonk. Dat is fijn zegt Kirsten. “Het voelt vertrouwd dat er een bekende begeleider is meegekomen. Ik hoef niet alles uit te leggen en opnieuw mijn verhaal te vertellen, want hij kent mij."

Groeien

"Begeleiders stimuleren mij om dingen zelfstandig te doen. Ik moet daar niet gemakkelijk in worden. Bijvoorbeeld door steeds mee te eten omdat dat even goed uitkomt. Ik wil echt groeien in zelfstandigheid en dan is het belangrijk dat begeleiders mij daarin ondersteunen." Kirsten heeft een mentor en een bewindvoerder. “Die helpen mij met geldzaken en het maken van belangrijke keuzes."
 

Fijne plek

"Je kunt alles bespreken met de begeleiders. Ik vind dat belangrijk, zeker nu we net samen in één huis wonen. We willen graag over allerlei onderwerpen praten en afspraken maken. Gelukkig staat iedereen daarvoor open. Natuurlijk kan het gebeuren dat we het niet allemaal met elkaar eens zijn. Maar dat vind ik normaal als je met meerdere mensen samenwoont. Ik merk wel dat alles bespreekbaar is en dat maakt de Stationsstraat een fijne plek om te wonen."

Bel met ons: 088 35 20 100