Dagbesteding

Het is fijn om iets te doen wat je leuk vindt of goed kan. Om samen met anderen iets te maken of om iets nieuws te leren. Bij SOVAK horen we graag hoe jij het liefste je dag invult en wat je belangrijk vindt. Zo wordt elke dag een goede dag.

Zoek je dagbesteding? 

Dan zit je goed bij SOVAK. Je kunt meedoen met activiteiten gericht op beleving zoals snoezelen en creatief bezig zijn. Of misschien ben je graag buiten en wil je planten en dieren verzorgen. Bij SOVAK staan jouw wensen en mogelijkheden voorop. We willen weten wat jij leuk vindt en wat je graag wilt doen of leren. Samen met jou zoeken we naar activiteiten die bij je passen.

Om bij SOVAK dagbesteding te volgen heb je een indicatie van het zorgkantoor of een beschikking van de gemeente nodig. Wil je weten wat dit is en hoe je een aanvraag doet? Neem dan contact op met onze afdeling Cliëntservice. Onze medewerkers leggen het je graag uit.

Waarom dagbesteding bij SOVAK?

  • Jouw wensen staan centraal
  • Activiteitencentra en zorgboerderijen
  • Werken in een bedrijf of werkplaats
  • Voor ieder wat wils
  • Begeleiding die bij je past
  • Blijven leren? Dat kan.

Dagbesteding bij SOVAK:
wat kun je doen?

SOVAK heeft veel mogelijkheden op het gebied dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. We hebben meerdere activiteitencentra. Daar kun je mee doen met gezellige, creatieve en rustige activiteiten. Je kunt ook werken bij een van onze werkplaatsen of zorgboerderijen. Bij SOVAK vinden we het belangrijk dat jíj bepaalt hoe je je dag invult. Zodat je elke dag plezier hebt in wat je doet.  Ook als je niet bij SOVAK woont, kun je bij ons terecht voor activiteiten.

Dagbesteding bij SOVAK
in 5 stappen

1. Meld je aan
Ken je SOVAK nog niet? Dan kun je bellen of mailen. We maken dan een afspraak met je. Woon je al bij SOVAK? Neem dan contact op met je persoonlijk begeleider.

2. Wensen bespreken
Wat vind je leuk om te doen? We bespreken met jou welke activiteiten bij je passen.

3. Een kijkje nemen
Misschien wil je een keer komen kijken op een activiteitencentrum of werkplaats. Zo ontdek je waar je je echt op je plek voelt.

4. Aan de slag
We maken afspraken over waar je naartoe gaat en op welke dag. Die zetten we in je plan.

5. Jij bepaalt
Soms wil je iets anders leren of doen. Daar praten we regelmatig over met je. Jouw wensen en ideeën vinden we belangrijk.

Een cliënt vertelt

Verhalen van onze cliënten

Ik ben er trots op dat ik hier mag werken.

“Ik woon thuis bij mijn ouders, maar ga drie dagen per week naar Zorgboerderij ‘t Raakeind. Ik vind het heel leuk om voor de koeien te zorgen. Ik help ook mee met het uitmesten van de stallen. In de lente worden de kalfjes geboren, dat is heel bijzonder om mee te maken. Ik ben er trots op dat ik hier mag werken.”

Kuno is hulpboer op zorgboerderij Hartenboer

Rijden op de gator is zijn lievelingswerk. Een gator is een kleine tractor. Hij heeft hiervoor een certificaat gehaald. Hij leerde tussen pionnen te rijden, inparkeren en achteruitrijden. En ook veiligheidsregels zoals de spiegels controleren en de veiligheidsgordel vastdoen. Hij rijdt de mest uit de stallen naar de mesthoop. Zware stenen en tuinafval breng hij ook weg met de gator. Hij supertrots dat hij zijn werk goed doet!

We krijgen complimenten voor de broodjes, verse soep en salades

Het is alweer 6 jaar geleden dat een groep cliënten van SOVAK en twee begeleiders met de catering van CSI, bedrijf in transportsystemen in Raamsdonksveer, zijn gestart. Annette van Onzenoort en Stefan van Dorst  vertellen over de groei die ze hebben doorgemaakt en de plannen die er zijn voor de toekomst.

“Alles is even leuk!”


Karin en Henriëtte zijn deze zomer creatief bezig in Activiteitencentrum Rietveld in Sleeuwijk. Normaal gesproken zijn ze in de keukengroep druk aan het koken en bakken, maar door corona zijn er even geen bezoekers en klanten die langskomen voor een kopje koffie. Maar ook in de creatieve deco-groep hebben ze het allebei goed naar hun zin! 

Meer informatie over dagbesteding

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!