Fysiotherapie

Heb je pijn in je spieren of bij het lopen? Of kun je moeilijk je evenwicht bewaren? Dan kan een fysiotherapeut jou helpen.

Fysiotherapeuten

De fysiotherapeut weet veel van de klachten die te maken hebben met een verstandelijke beperking. Zij helpt je om zo goed mogelijk te bewegen. Daarbij gaat ze uit van je wél kunt. Zit je bijvoorbeeld in een rolstoel? Dan kan de fysiotherapeut je helpen om een goede houding te hebben. Zodat je geen of minder pijn hebt in je lichaam.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Wat kan de fysiotherapeut voor jou doen?

Voordat je met de therapie begint, heeft de fysiotherapeut een gesprek met jou. Zij kijkt dan naar je klachten. Ze doet onderzoek, legt uit wat mogelijk is en maakt een plan. De fysiotherapeut doet bijvoorbeeld oefeningen met jou om ervoor te zorgen dat je beter kunt bewegen. En je leert zo goed mogelijk om te gaan met de klachten die je hebt. Een behandeling bij de fysiotherapeut duurt meestal een half uur tot een uur.

Een goed leven in actie

De verhalen van onze cliënten

Ik kan nu langer zitten zonder pijn.

 “Als ik lang moest zitten kreeg ik last van mijn rug. Het werd steeds erger. Nu heb ik fysiotherapie en doe ik zelf ook oefeningen. Dat helpt: ik kan nu langer zitten zonder pijn.”

Hoe maak je een afspraak?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Woon je bij SOVAK of krijg je zorg of behandeling van ons? Dan kun je je vraag bespreken met je persoonlijk begeleider of behandelaar. Ben je nog niet bekend met SOVAK? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.