SOVAK bouwt aan jouw toekomst!

Een huis is zoveel meer dan een dak boven je hoofd.

Een fijn huis geeft ruimte om jezelf te zijn en om je te kunnen ontwikkelen. Thuis zijn betekent ook dat je je veilig en geborgen voelt en gewaardeerd wordt zoals je bent. Kortom: hoe en waar je woont is belangrijk voor de kwaliteit van zorg en leven. Goede huisvesting draagt bij aan prettig wonen en goede zorg voor cliënten en fijn werken voor medewerkers en vrijwilligers.

Daarom vinden we het bij SOVAK belangrijk dat onze woningen:

  • (beter) passen bij jouw wensen en behoeften;
  • flexibel, van goede kwaliteit en duurzaam zijn;
  • een plek zijn waar wonen, (vrije) zorg, dagbesteding en werk hand in hand gaan.

Om dit te realiseren gaat SOVAK de komende jaren verschillende nieuwbouwprojecten starten, locaties renoveren of sluiten. Hieronder beschrijven we de plannen per regio.

Regio Terheijden

Zeggelaan 110 / kantoor SOVAK:
De verbouwing van ons kantoor aan de Zeggelaan is afgerond. Het is een fijne ontmoetingsplek geworden waar mensen uit de verschillende regio’s elkaar kunnen treffen om samen te werken en te innoveren.. 

Ravensnest:
Na een gedegen voorbereiding gaan we starten met de bouw van ons nieuwe Ravensnest in Terheijden! (zie afbeelding) Dit betekent dat we op korte termijn gaan starten met de kap van de bomen en het bouwterrein gereed wordt gemaakt voor de bouw.

De komende periode zal er sprake zijn van vervoersbewegingen en bouwwerkzaamheden in de nabijheid van het Ravensnest. Dit kan tot overlast leiden. We proberen deze overlast zo klein mogelijk te laten zijn. Eén van de maatregelen die we in dit verband hebben getroffen, is het realiseren van een inrit tot het bouwterrein vanaf de Zeggelaan (direct na het benzinestation van Berkman, gezien vanaf de Wagenbergse baan). Hiermee wordt het bouwverkeer door de wijk voorkomen, wat de veiligheid en beperking van overlast ten goede komt.

Heb je vragen of zie je zaken waarvan wij moeten weten? Neem dan gerust contact op met de aannemer via info@petersbouw.nl of bel naar: 0486-463788. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Ganzenpad en Zeggelaan:
Het plan is om in de periode van 2022 t/m 2024 nieuwbouw te starten op het Ganzenpad en de Zeggelaan in Terheijden. Zodra daarover meer bekend is, lees je het hier.

Regio Land van Heusden en Altena

Nieuwbouw Eikenlaan, Sleeuwijk:

De wens is om op de Eikenlaan 7 in Sleeuwijk een nieuw (woon)complex te bouwen (oplevering 2021).

Activiteitencentrum Munnikenland 122, Sleeuwijk:

Deze locatie zijn we nu aan het verbouwen en verbeteren. In mei 2020 gaan de deuren weer open!

Regio Klundert/Etten-Leur/Zevenbergen

Bakersweg, Etten-Leur:
Hier komt een nieuwbouwlocatie. De bedoeling is dat deze in 2021 gereed is.

Nieuwbouw Zevenbergen:

Samen met Woonkwartier onderzoeken we of er een mogelijkheid is om te starten met nieuwbouw in Zevenbergen en omgeving. Het is nog niet bekend wanneer gestart gaat worden met de bouw.  We houden jullie op deze pagina op de hoogte van de ontwikkelingen.

Stationsstraat Zevenbergen:

Hier wordt in samenwerking met Woonkwartier een pand gerenoveerd waarin 10 nieuwe studio’s worden gerealiseerd. De renovatie zal in september 2020 afgerond worden.

Nieuwbouw Klundert:

In Klundert zal een nieuwe locatie gebouwd worden. Het is nog niet bekend wanneer dit (woon)complex gereed is.

Goed om te weten

De data hierboven zijn richtlijnen, maar kunnen tussentijds altijd veranderen. Het verbouwen van een locatie of het bouwen van een nieuwe locatie is namelijk een groot project. Het kost tijd en kan verrassingen met zich meebrengen. Soms moeten we grond of een gebouw kopen. De gemeente moet vergunningen geven. We maken plannen met bijvoorbeeld een architect en de financiën moeten kloppen. En er zijn diverse partijen die akkoord moeten geven. Pas als dat allemaal geregeld is, kunnen we starten met verbouwen of bouwen. En ook dat kan een jaar of langer duren. Kortom: er komt nogal wat bij kijken!

Zodra er ontwikkelingen zijn rondom een locatie, vind je die informatie op deze pagina.