SOVAK bouwt aan jouw toekomst!

Een huis is zoveel meer dan een dak boven je hoofd.

Een fijn huis geeft ruimte om jezelf te zijn en om je te kunnen ontwikkelen. Thuis zijn betekent ook dat je je veilig en geborgen voelt en gewaardeerd wordt zoals je bent. Kortom: hoe en waar je woont is belangrijk voor de kwaliteit van zorg en leven. Goede huisvesting draagt bij aan prettig wonen en goede zorg voor cliënten en fijn werken voor medewerkers en vrijwilligers.

Daarom vinden we het bij SOVAK belangrijk dat onze woningen:

  • (beter) passen bij jouw wensen en behoeften;
  • flexibel, van goede kwaliteit en duurzaam zijn;
  • een plek zijn waar wonen, (vrije) zorg, dagbesteding en werk hand in hand gaan.

Om dit te realiseren gaat SOVAK de komende jaren verschillende nieuwbouwprojecten starten, locaties renoveren of sluiten. Hieronder beschrijven we de plannen per regio.

Regio Terheijden

Ravensnest:
De bouw van Ravensnest is in volle gang! Er wordt hard gewerkt op de bouwplaats en tot op heden verloopt alles volgens planning. De eerste 28 studio’s voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking zijn al in gebruik genomen. De derde woning en daarmee het laatse deel van het nieuwe Ravensnest  zal eind 2021 gereed zijn.

De komende periode blijven er vervoersbewegingen en bouwwerkzaamheden in de nabijheid van het Ravensnest plaatsvinden. Dit kan tot overlast leiden. We proberen deze overlast zo klein mogelijk te laten zijn. Heb je vragen of zie je zaken waarvan wij moeten weten? Neem dan gerust contact op met de aannemer via info@petersbouw.nl of bel naar: 0486-463788. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Zeggelaan:
Het plan is om in de periode van 2022 t/m 2025 nieuwbouw te starten aan de Zeggelaan in Terheijden. Zodra daarover meer bekend is, lees je het hier.

Regio Klundert/Etten-Leur/Zevenbergen

Klompenmakerstraat (voorheen project Bakersweg), Etten-Leur:
In deze nieuwe locatie  (zie afbeelding) komen 25 studio’s en negen appartementen. Begin 2022 verwachten we dat de bouw wordt afgerond. Lees ook het artikel in BN DeStem of bekijk de presentatie die we hebben gegeven tijdens een informatieavond. Via de Facebookpagina Klompenmakerstraat blijf je op de hoogte van de bouw.

Nieuwbouw Zevenbergen en Klundert:

In het najaar bekijken we welke nieuwbouw- en renovatieplannen er gewenst zijn in Klundert en Zevenbergen zodat we ook hier in de toekomst mooie en passende huisvesting blijven bieden. Zo onderzoekt SOVAK bijvoorbeeld samen met ouders welke behoeften er zijn op het gebied van huisvesting voor jongeren met een verstandelijke beperking in de gemeente Moerdijk en gaat daarbij mogelijk ook op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners.

Regio Land van Heusden en Altena

Nieuwbouw Eikenlaan, Sleeuwijk:
De nieuwe locatie komt op de plaats van de huidige woning. Er komen in totaal 26 woningen (zie afbeelding). We verwachten dat we eind september 2022 de deuren van deze nieuwe locatie kunnen openen.

Verbouw Tuinderij Eikenlaan 9, Sleeuwijk:
Vanwege de nieuwbouw van Eikenlaan 11, hebben we al aanpassingen aangebracht aan de Tuinderij. Bijna alle activiteiten hebben een andere plaats gekregen in en rondom de tuinderij. 

Goed om te weten

De data hierboven zijn richtlijnen, maar kunnen tussentijds altijd veranderen. Het verbouwen van een locatie of het bouwen van een nieuwe locatie is namelijk een groot project. Het kost tijd en kan verrassingen met zich meebrengen. Soms moeten we grond of een gebouw kopen. De gemeente moet vergunningen geven. We maken plannen met bijvoorbeeld een architect en de financiën moeten kloppen. En er zijn diverse partijen die akkoord moeten geven. Pas als dat allemaal geregeld is, kunnen we starten met verbouwen of bouwen. En ook dat kan een jaar of langer duren. Kortom: er komt nogal wat bij kijken!

Zodra er ontwikkelingen zijn rondom een locatie, vind je die informatie op deze pagina.