SOVAK bouwt aan jouw toekomst!

Een huis is zoveel meer dan een dak boven je hoofd.

Een fijn huis geeft ruimte om jezelf te zijn en om je te kunnen ontwikkelen. Thuis zijn betekent ook dat je je veilig en geborgen voelt en gewaardeerd wordt zoals je bent. Kortom: hoe en waar je woont is belangrijk voor de kwaliteit van zorg en leven. Goede huisvesting draagt bij aan prettig wonen en goede zorg voor cliënten en fijn werken voor medewerkers en vrijwilligers.

Daarom vinden we het bij SOVAK belangrijk dat onze woningen:

  • (beter) passen bij jouw wensen en behoeften;
  • flexibel, van goede kwaliteit en duurzaam zijn;
  • een plek zijn waar wonen, (vrije) zorg, dagbesteding en werk hand in hand gaan.

Om dit te realiseren gaat SOVAK de komende jaren verschillende nieuwbouwprojecten starten, locaties renoveren of sluiten. Hieronder beschrijven we de plannen per regio.

Zevenbergen

Bosselaar Zuid

Initiatiefnemers van dit bijzondere, duurzaam gebouwde project zijn zorgaanbieders Zintri Zorggroep, Surplus, woningcorporatie Woonkwartier en SOVAK. Dat doen we vanuit de gedachte ‘Iedereen telt mee en iedereen doet mee’. Het wordt een plek waarin mensen naar elkaar omkijken, samen leuke dingen doen en waar iedereen op zijn of haar eigen manier bijdraagt.
In november 2022 wordt dit nieuwbouwproject opgeleverd;  SOVAK stelt 7 appartementen ter beschikking waar cliënten met Wlz VG03, VG04, VG06 of Wmo-beschikking kunnen wonen.  


Het appartement is ongeveer 65 m2 groot, beschikt over woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers en een badkamer.
De woonlasten zijn voor de huurder maar er kan uiteraard wel huurtoeslag worden aangevraagd.

Regio Terheijden / Breda

Zeggelaan:
Het plan is om in de periode van 2022 t/m 2025 nieuwbouw te starten aan de Zeggelaan in Terheijden. Zodra daarover meer bekend is, lees je het hier.

Rijpstraat Breda:

klik hier voor meer informatie.

Afgerond

De bouw van de nieuwe Ravensnesten is klaar! In december 2021 is het derde en laatste gebouw in gebruik genomen.

Regio Klundert/Etten-Leur/Zevenbergen

Nieuwbouw Zevenbergen en Klundert:

In 2022 bekijken we welke nieuwbouw- en renovatieplannen er gewenst zijn in Klundert en Zevenbergen zodat we ook hier in de toekomst mooie en passende huisvesting blijven bieden. Zo onderzoekt SOVAK bijvoorbeeld samen met ouders welke behoeften er zijn op het gebied van huisvesting voor jongeren met een verstandelijke beperking in de gemeente Moerdijk en gaat daarbij mogelijk ook op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners.

Afgerond: Klompenmakerstraat 
In deze nieuwe locatie in Etten-Leur (zie afbeelding) vind je 25 studio’s en negen appartementen. Begin 2022 was de bouw klaar en zijn de nieuwe bewoners verhuisd. Lees ook het artikel in BN DeStem of blijf via de Facebookpagina Klompenmakerstraat op de hoogte van deze mooie nieuwe locatie!

Regio Land van Heusden en Altena

Nieuwbouw Eikenlaan, Sleeuwijk:
De nieuwe locatie komt op de plaats van de huidige woning. Er komen in totaal 26 woningen (zie afbeelding). We verwachten dat we aan het einde van 2022 de deuren van deze nieuwe locatie kunnen openen.

Nieuwsgierig? Bekijk hier het filmpje waarin je kunt zien hoe de nieuwe locatie straks wordt! 

Goed om te weten

De data hierboven zijn richtlijnen, maar kunnen tussentijds altijd veranderen. Het verbouwen van een locatie of het bouwen van een nieuwe locatie is namelijk een groot project. Het kost tijd en kan verrassingen met zich meebrengen. Soms moeten we grond of een gebouw kopen. De gemeente moet vergunningen geven. We maken plannen met bijvoorbeeld een architect en de financiën moeten kloppen. En er zijn diverse partijen die akkoord moeten geven. Pas als dat allemaal geregeld is, kunnen we starten met verbouwen of bouwen. En ook dat kan een jaar of langer duren. Kortom: er komt nogal wat bij kijken!

Zodra er ontwikkelingen zijn rondom een locatie, vind je die informatie op deze pagina.