Wonen

Een huis is zoveel meer dan een dak boven je hoofd. Thuis zijn betekent: jezelf kunnen zijn, je veilig en geborgen voelen, gewaardeerd worden zoals je bent. Dat kan op veel verschillende manieren. SOVAK wil graag weten hoe jij het liefste woont. We denken met je mee.

Waarom wonen bij SOVAK?

SOVAK heeft 60 woningen in verschillende plaatsen voor mensen met een verstandelijke beperking. De woningen zijn allemaal verschillend. Want ieder mens is anders en heeft andere woonwensen. Daar houden we rekening mee, jouw wensen en zorgvragen staan voorop. We willen weten wat je belangrijk vindt en wat je nodig hebt. Wat moet jouw huis je bieden? Wij gaan met jouw vragen en wensen aan de slag. Waar je bij ons ook woont, je familie en vrienden zijn welkom. Je kunt bij SOVAK fijn wonen en leven.

Bekijk onze woningen Ik heb een zorgvraag Ik meld me aan

Voor wie is wonen bij SOVAK?

SOVAK heeft een passende woning voor jou, ongeacht de begeleiding en zorg die je nodig hebt. Wil je graag je eigen appartement om (te leren) zelfstandig te zijn? Voor jou heeft SOVAK studio’s en appartementen, met je eigen voordeur, je eigen douche en je eigen inrichting. Zoek je een huiselijke omgeving waarin je geholpen wordt met persoonlijke verzorging? Dan is een aangepaste woning waar je samen met anderen woont iets voor jou. Bekijk onze flyers.

Ook voor bijzondere woonzorgvragen heeft SOVAK woningen. Daarmee kunnen we zo goed mogelijk aansluiten bij wat je nodig hebt. We hebben bijvoorbeeld woningen waar heel veel aandacht is voor mensen met autisme. We hebben woningen speciaal voor mensen met zowel lichamelijke als verstandelijke beperkingen. En woningen waar de begeleiders heel goed weten wat je nodig hebt als je een ernstige verstandelijke beperking hebt.

De meeste woningen zijn voor mensen van alle leeftijden en voor zowel mannen als vrouwen. Als je nog geen 20 bent, hebben we voor jou enkele speciale woningen, waar je samen met andere kinderen of jongeren woont. De komende jaren blijft SOVAK ook nieuwe woningen bouwen.

Om bij SOVAK te kunnen wonen heb je een indicatie of beschikking nodig. Wil je weten wat dit is en hoe je een aanvraag doet? Neem dan contact op met onze afdeling Cliëntservice. Onze medewerkers leggen het je graag uit. 

SOVAK heeft 63 woningen in verschillende plaatsen en voor speciale doelgroepen

Een cliënt vertelt

“Ik woon in een fijne woning in Terheijden. We hebben een tuin en mijn appartement is gezellig ingericht. Eigenlijk wilde ik eerst in Breda gaan wonen. Maar hier heb ik een zwembad en een activiteitencentrum vlakbij. En dat is voor mij heel belangrijk. Mijn persoonlijk begeleider kan ik altijd vragen stellen. En mijn familie komt regelmatig op de koffie. Ja, ik voel me hier heel erg thuis."

Interesse in wonen bij SOVAK?

Jouw woonzorgwensen staan centraal
Je kunt jezelf zijn bij ons
Jouw appartement, jouw kamer, jouw sfeer: jij bepaalt
Jouw familie en vrienden zijn altijd welkom
Wonen met zorg en begeleiding op maat
Veel verschillende soorten woningen

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar!

SOVAK biedt maatwerk. Dus ook als op deze website niet staat wat je zoekt, mag je ons bellen of mailen. We denken graag met jou mee.