Eigen appartement

In het centrum van Terheijden

Polderstraat 1 in Terheijden is een appartementengebouw dat bestaat uit twee woonlagen met 12 appartementen. Je hebt een eigen appartement met woonkamer, open keuken, slaap- en badkamer. Je kunt je appartement naar je eigen smaak inrichten. Je deelt de woonkamer en keuken met je huisgenoten.

Faciliteiten:

  • Eigen studio

  • 12 plaatsen

  • Centrum in de buurt

  • OV op loopafstand

 

Over de woning

De appartementen liggen in het centrum van Terheijden. De winkels, cafés en restaurants zijn vlakbij. In het dorp is ook een openluchtzwembad. De bushalte, waar je de bus naar Breda kunt nemen, is op loopafstand.

Wie wonen er

Je woont samen met elf mannen en vrouwen. Overdag ga je naar je werk of naar een activiteitencentrum. De jobcoach kan jou helpen met het vinden van werk dat jij leuk vindt en dat bij jou past.

 

Hoe begeleiden we jou?

Je wilt graag zelfstandig zijn, een leuke baan hebben, een eigen appartementje, een vriend of vriendin, uitgaan, zelf beslissen over je eigen leven. Maar soms zit het wel eens tegen. Je begeleider heeft gesprekken met je over wat ‘kan’ en wat je ‘wilt’, geeft je tips en leert je vaardigheden. En helpt je bij het plannen van dagelijkse activiteiten, zodat je zo zelfstandig mogelijk kunt leven en meedoen in de samenleving. We helpen je door stap voor stap te denken en te doen. We leren je om vol te houden, om met frisse moed opnieuw te beginnen als iets niet lukt. Je kunt meer dan je denkt. Wij geloven in jou.

Bewoner van het eerste uur

In augustus 1972 kwam Nab als 24-jarige op het Siereveld wonen. Hij laat het originele krantenknipsel over de officiële opening van het Siereveld zien. "Ik had helemaal geen spullen, alleen een koffertje met wat kleren. We woonden daar met ongeveer 12 bewoners en we hadden allemaal een eigen kamertje. Elk weekend ging ik met de bus naar mijn ouders. De begeleiders waren vroeger best streng. We moesten ons allemaal aan dezelfde regels en afspraken houden. Dat is nu gelukkig heel anders."

Meer over wonen bij SOVAK

Bel met ons: 088 35 20 100