Nab Bevelander

In augustus 1972 kwam Nab als 24-jarige op het Siereveld wonen. Hij laat het originele krantenknipsel over de officiële opening van het Siereveld zien. "Ik had helemaal geen spullen, alleen een koffertje met wat kleren. We woonden daar met ongeveer 12 bewoners en we hadden allemaal een eigen kamertje. Elk weekend ging ik met de bus naar mijn ouders. De begeleiders waren vroeger best streng. We moesten ons allemaal aan dezelfde regels en afspraken houden. Dat is nu gelukkig heel anders."

Eigen appartement

"Na 29 jaar ben ik op de Zeggelaan in Terheijden gaan wonen. Ik ben geen stadsmens, ik vind het leuker om in een dorp te wonen en dichtbij een kerk.

In 2004 verhuisde ik naar de Polderstraat. En daar woon ik nog steeds in een appartement met alles er op en eraan. De begeleiders heb ik niet vaak nodig. Ik regel zoveel mogelijk mijn eigen afspraken. Mijn huishouden doe ik zelf. Zoals strijken en poetsen. Ik werk bij Werkmaat en ik ben vrijwilliger bij zorgcentrum Antoniusabt. Voor de bewoners die het restaurant bezoeken schenk ik koffie. Het fijnste van dit vrijwilligerswerk is dat ik met de bewoners over vroeger kan praten."

Fijn leven

"Toen Heleen Grifioen bestuurder was, stapte ik wel eens bij haar binnen op kantoor. Daar praatten we samen over van alles. We vinden beiden de Mattheus Passion erg mooi. We hebben toen afgesproken om samen naar een uitvoering van de Mattheus passion in Breda te gaan. Dat was heel bijzonder."

Nab heeft sinds 5 jaar een relatie met Angelique. "We trekken heel veel samen op, we kijken tv, we eten samen en we gaan naar theater en op familiebezoek. Ik ben blij dat ik hier woon, dicht bij Angelique en met hele fijne begeleiding. Ik hoop dat dat nog heel lang mag duren."

Bel met ons: 088 35 20 100