Appartement
of studio

In het centrum van Breda

Zoek jij een appartement of studio op loopafstand van het centrum van Breda? Ben je redelijk zelfstandig, maar heb je begeleiding en ondersteuning nodig? Dan past wonen in de Havermansstraat misschien heel goed bij jou!

Faciliteiten:

  • Eigen studio

  • In het centrum

  • 18 plaatsen

 

Over de woning

Het gebouw ligt in een klein straatje, naast een basisschool. Aan de achterkant staat een grote kerk en aan de zijkanten staan ook scholen. Het gebouw staat op loopafstand van het centrum. Winkels en openbaar vervoer zijn om de hoek.

Wie wonen er

In deze woning kunnen 18 mensen met een licht verstandelijke beperking wonen. Je woont in je eigen studio of appartement. Je krijgt ondersteuning bij bijvoorbeeld de administratie, het leggen van contacten of leren organiseren. 

 

Hoe begeleiden we jou?

We vragen jou wat je wilt leren om een zo zelfstandig mogelijk eigen leven te leiden. Onze medewerkers hebben veel geduld met jou en kijken naar oplossingen.

Het was even wennen, maar dit is mijn plek!

In maart 2019 verhuisden de eerste bewoners naar de nieuwe locatie van SOVAK aan de Havermansstraat in Breda. De appartementen en studio’s zijn bestemd voor jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking die toe zijn aan de volgende stap richting zelfstandigheid. Ricardo (23) is één van de eerste bewoners van de Havermansstraat. Hij heeft zijn appartement op de tweede verdieping en voelt zich thuis. Ricardo: “Het was even wennen maar dit is mijn plek.”

Meer over wonen bij SOVAK

Bel met ons: 088 35 20 100