#Samen1SOVAK

Samen staan we sterk!

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep. Gelukkig ontstaan er allerlei mooie initiatieven, binnen en buiten SOVAK, om onze cliënten en medewerkers te steunen. Er is dus ook leuk nieuws te melden! Je gaat hier van alles tegenkomen. Van gedichten tot persoonlijke boodschappen en van leuke foto's tot handige beweegtips. Samen zijn we één SOVAK. Tip: Op de hoogte blijven van de maatregelen die SOVAK treft? Lees dan ons actuele nieuwsbericht. Neem zeker ook even een kijkje op onze Facebookpagina.

Dat verdient een bloemetje!

Vrijdag 20 maart zijn we met mooie Dahlia’s langs de woningen geweest om cliënten en medewerkers een hart onder riem te steken. Met dank aan Kwekerij J. de Groot!

 

 

Kleurrijke post!

De eerste tekeningen, knutselwerkjes en kaarten zijn bezorgd bij onze cliënten. Blijf vooral insturen, want leuke post is natuurlijk altijd welkom! Wij zorgen ervoor dat het goed terecht komt.

Beeldbellen via SOVAKtablet

Elke woning ontvangt vanaf deze week een tablet, zodat cliënten kunnen beeldbellen met hun naasten! Wat een mooi alternatief, nu bezoek niet mogelijk is. De eerste tablet is in ontvangst genomen door Peter en Wendy van Zeggelaan 112!

Lekker buiten sporten

Lekker sporten in de buitenlucht! Twee instructeurs van Meer Moerdijk en een activiteitenbegeleider van SOVAK zorgden voor een heerlijke buitensportles voor de bewoners van de Lindonken!

Zakje geluk

Alle cliënten van SOVAK ontvingen een cadeautje. Het zakje geluk staat symbool voor alle geluk dat SOVAK cliënten toewenst. Omdat jij ertoe doet! Achter de schermen hebben Kathy, Gavin en Hans van de Polderstraat fantastisch geholpen met inpakken.

Bezoekcontainer

Voor de Ridderpoort in Sleeuwijk is de ontmoetingscontainer van PuurZorg en Van den Noort B.V. geplaatst.
De container is als eerste in gebruik genomen door Lida Langeveld, zij kreeg bezoek van haar broer en schoonzus!

Gedicht van Tami

Net zoals de meeste mensen zit Tami thuis. Het Coronavirus zette haar aan het denken. Ze heeft er een prachtig gedicht over geschreven.
Lees het hier.

Dagbesteding Koningsveld 18-20

Kevin, Saskia, Monique, Mark en Hennie werken normaal gesproken op het activiteitencentrum Ruitervaartseweg. De laatste weken komen de activiteitenbegeleiders aan huis. Zij nemen allerlei werk, knutselspullen en spelmateriaal mee. Er kan dan lekker veel afgewisseld worden.

Een aantal cliënten zit 's morgens al te wachten om samen een frisse ochtendwandeling te maken.

Activiteitenbegeleider Joëlle: "Het gaat prima zo. De sfeer is goed en cliënten zijn blij dat ze aan de slag kunnen. Ik merk wel dat cliënten de contacten met hun collega's op het activiteitencentrum erg missen."
 

Oproep voor beschermingsmiddelen

Net als veel andere zorgorganisaties heeft SOVAK te maken met een tekort aan beschermingsmiddelen. Hoe mooi is het dan dat Amy van Dongen (stagiaire microbiologie bij Coca Cola Dongen) spontaan voor de deur staat met dozen vol met tissues en mondmaskers!

Wil jij ons, net als Amy, helpen? Laat het weten via beschermingsmiddelen@sovak.nl

Bedankt!

50 beschermingsbrillen

gesponsord door NIBRO Installaties

Maskers, overalls en brillen

gekregen van WTC Klein Verzet, een wielertourclub uit Oosterhout

Verse aardbeien!

Koningsveld 38-40 heeft van Van Haperen aardbeien gekregen voor alle begeleiders, lekker!

Verrassingsdoos

Van blanco organisatieontwikkeling hebben we een leuk pakket vol knutselspullen en puzzels gekregen. Daar kunnen onze cliënten zich de komende tijd wel mee vermaken, bedankt!

WOOX camera

Bij de 60 tablets hebben we van BCC en WOOX 10 indoor IP camera's cadeau gekregen. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld cliënten monitoren als zij ziek zijn en op hun kamer of appartement moeten verblijven. 

Jammie, ijsjes!

Dankjewel kookclub De Jongens Pellens en John Feskens van de IJsbeer.

Een beetje verzorging

voor de handen die we zó hard nodig hebben

Handcrèmes voor al onze medewerkers op de woningen om ze een hart onder de riem te steken. Met speciale dank aan de bewoners van Koningsveld 6-16 in Terheijden, zij hebben goed geholpen met het inpakken!

 

 

Lieve kaartjes op Markt 60

Wij hebben een deur vol met leuke, lieve en creatieve kaartjes. We zijn hartstikke blij met de post die we krijgen van familie, vrienden, kennissen en vrijwilligers.

Dankjewel namens alle bewoners van Markt 60 in Wijk en Aalburg!

Raad van Bestuur - Blijf bij elkaar in beeld

Paasconcert Mario de Groot

Trampoline voor Gezellepad 3

Even bellen, overleggen en organiseren en...Tadaaaaaaa ...een fijne trampoline voor de clienten van ac Gezellenpad in Klundert! Dankjewel gulle gever, vrijwilliger-transport en Hoveniersbedrijf Snoeren!

SOVAK doet mee aan #jerusalemachallenge

Als symbool van hoop en verbondenheid doen de SOVAKlocaties Zeggelaan 115A en de Vlindertuin mee met de #jerusalemachallenge. Met deze dans laten ze zien dat ze niet opgeven en dat ze samen voor de cliënten staan.

Een medewerker van Zeggelaan 115A vertelt: “Toen corona kwam, viel voor veel cliënten de dagelijkse structuur weg. Juist toen zijn we samen met de collega’s van de Vlindertuin de uitdaging aangegaan. In deze tijd is er veel behoefte om SAMEN EEN te zijn! Doe je met ons mee? Stuur je filmpje naar communicatie@sovak.nl

Hartverwarmende tekeningen

Doedelzakconcert Terheijden

Beweegmiddag SOVAK

De bewegingagogen hebben de cliënten in Terheijden heerlijk laten dansen in het zonnetje. Iedereen was erg enthousiast!

Verrassing!

Bij Lindonk 89 werden ze verrast met een mooi spandoek. Trots op jullie allemaal, dat zijn we zeker!! 

Begeleiding, bedankt!

De bewoners van Koningsveld 6-16 maakten een mooi spandoek. Verder geen woorden nodig toch?!

De begeleiders van de BSO missen de kinderen!

Cleaning Clowns in Sleeuwijk

De Cleaning Clowns maakten grappen en grollen voor de ramen van de Ridderpoorten. En die ramen waren helemáál geen belemmering om te genieten van de fijne voorstelling! Met dank aan Stichting De Kloek.

Geestelijke verzorging online

Geestelijk verzorgers Bert en Lianne kunnen de woningen voorlopig niet bezoeken. Tot die tijd bedenken ze manieren om toch bij de cliënten te kunnen zijn, ook al is het op afstand. Daarom hebben ze diverse filmpjes gemaakt!

Dienst Pinksteren
In de belevingsviering die Bert en Lianne in het Stiltecentrum hebben opgenomen, proberen ze jullie te laten ervaren hoe je toch iets van de Geest kunt voelen. Het duurt bijna een half uur. Ga er maar lekker voor zitten en doe vooral mee! Bekijk 'm hier

Verhaal Eva en de Pinksterbel
Luister en kijk naar het verhaal 

Belevingsviering vanuit het stiltecentrum in Terheijden
Bekijk het hier.  Zing maar lekker mee, als je kunt!

Paasviering opgenomen in het Stiltecentrum.
Bekijk de viering hier.

Verhaal van de Goede Week
Luister en kijk hier naar het verhaal

Kerst 2020

Samen vieren wij kerst 2020

Doe jij ook mee?
Bekijk het filmpje en ontdek wat je kunt doen om 24 december samen kerstavond te vieren.

SOVAK viert samen kerst 2020

Post voor de buren

Omdat de cliënten van Zeggelaan 115a iets wilden doen voor de buren in de flat, hebben ze zondagmiddag kaarten gemaakt en geschreven. Daarna hebben Jordy, Mike, Marco en Godfried de kaarten samen met Mariska en Rachel in de brievenbus gedaan. En het leuke is, ze hebben al drie kaarten terug gekregen en iemand heeft de puzzel aan het raam geplakt die er ook bij zat! Mooi om zo toch met elkaar in contact te blijven.

 

 

Groeten uit Terheijden!

Nab zwaait voor zijn raam vanuit zijn appartement. "Ik doe iedereen de groeten en speciaal aan mijn vriend André in Klundert."

Nuttig werk!

Tijdens het verplicht thuis zijn, knappen Hans en activiteitenbegeleidster José samen het dakterras op!

Melissa laat haar hondje uit

"Met dit weer is het heerlijk om buiten te zijn. Ik mis het kletsen met anderen wel, maar gelukkig kan ik beeldbellen met mijn telefoon."

Ik zit even in de zon te chillen. Al dat binnen zitten is eigenlijk niks voor mij. Mijn werk mis ik het meest.

Geintje!

Een begeleider van het Koningsveld verraste haar collega's met een trotse bezoeker! SOVAK is ook trots op jullie!

Wil je ook iets insturen?

Een korte video, kaartje, foto, leuke tip of gewoon een positief bericht om onze medewerkers en cliënten een hart onder de riem te steken? Dat kan! Stuur het naar communicatie@sovak.nl of via WhatsApp: 06-14643360.

Liever per post?  
SOVAK, t.a.v. Communicatie
Zeggelaan 110 4844 SK Terheijden

Let op: Stuur het alleen in als je het goed vindt dat we het gebruiken op deze pagina en onze social media.

Bel met ons: 088 35 20 100