Extra alertheid rondom Coronavirus

In dit bericht houden we je op de hoogte van de situatie rondom het coronavirus bij SOVAK. Werk je bij SOVAK? Raadpleeg dan elke dag de informatie op SOVAKnet. Ook in onzekere tijden zijn er gelukkig mooie initiatieven, gulle gevers en ludieke acties die zorgen voor de broodnodige positieve energie. Kijk maar eens op www.sovak.nl/samen1sovak of op onze Facebookpagina

 

Stappenplan versoepelingen

Veel cliënten en medewerkers hebben zich laten vaccineren. Helaas betekent dit niet dat het virus weg is. Ook al ben je gevaccineerd, je kunt nog steeds iemand anders besmetten met corona of er zelf ziek van worden. Daar moeten we samen rekening mee houden… Zodra het volgens het RIVM voor iedereen (denk bijvoorbeeld aan familie, vrijwilligers en medewerkers die nu nog niet gevaccineerd zijn) veilig is om te versoepelen dan zetten wij samen die volgende stap. Dit doen we voor heel SOVAK tegelijk zodat de mogelijkheden voor iedereen gelijk en duidelijk zijn. Bekijk ons stappenplan regelmatig zodat je goed op de hoogte bent van wat er weer wel of nog niet mogelijk is bij SOVAK.

Corona Stappenplan SOVAK 

 

Locatie in quarantaine?

Als de woning in quarantaine gaat in verband met een (vermoedelijke) besmetting is bezoek in principe niet mogelijk. De begeleiders gaan in overleg met clienten/ouders/verwanten en zoeken naar (alternatieve) mogelijkheden voor bezoek zoals beeldbellen of bezoek achter glas, in de tuin of met beschermende middelen. Uitgangspunt is dat wij graag samen mogelijkheden creëren, maar hierbij ook het risico op besmetting van bezoekers en op verdere overdracht van het virus tot een minimum willen beperken. Wij proberen de quarantaine zo snel mogelijk te beëindigen, en hanteren daarbij de richtlijnen van het RIVM.  

 

Wat doet SOVAK om besmetting te voorkomen?

Bij SOVAK zijn we altijd alert bij infectieziekten en daarom zorgen de medewerkers voor extra maatregelen. Zo maken zij de contactpunten (deurklinken, lichtknoppen, toiletten) extra schoon en wassen zij, samen met bewoners, vaker en zorgvuldig hun handen. We volgen daarbij nauwlettend de richtlijnen vanuit het RIVM en onze brancheorganisatie VGN.

Hoe is de situatie bij SOVAK?

Op lokaal niveau worden betrokkenen en verwanten persoonlijk geïnformeerd bij (een vermoeden van) een corona-infectie. Om de rust met elkaar te bewaren en de privacy van cliënten en medewerkers zoveel mogelijk te waarborgen, communiceren wij hierover niet in detail op de website.

Hoe herken je het coronavirus en wat kun je er tegen doen?

De symptomen van het coronavirus zijn hoge koorts en luchtwegklachten zoals kortademigheid, hoesten, niezen en longontsteking. De belangrijkste maatregelen die je neemt om verspreiding van het virus te voorkomen zijn:

  • Was je handen minimaal 20 seconden, meerdere malen per dag.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Houd 1,5 meter afstand

Blijf op de hoogte!

Wij houden het nieuws rondom het corona-virus nauwlettend in de gaten. We volgen hiervoor het actuele beleid van het RIVM. Als de situatie daar om vraagt, vullen we dit artikel aan met nieuwe informatie. Meer informatie over het Coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid, het RIVM of bel met het landelijke informatienummer van de overheid: 0800-1351

Vragen?

Neem dan contact op via vragenovercorona@sovak.nl

Laatste update: Dinsdag 13 juli, 09:00 uur

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?