Extra alertheid rondom Coronavirus

In dit bericht houden we je op de hoogte van de situatie rondom het coronavirus bij SOVAK. Werk je bij SOVAK? Raadpleeg dan elke dag de informatie op Mijn Portaal. 

Veel cliënten en medewerkers hebben zich laten vaccineren. Helaas betekent dit niet dat het virus weg is. Ook al ben je gevaccineerd, je kunt nog steeds iemand anders besmetten met corona of er zelf ziek van worden. Daar moeten we samen rekening mee houden… Zodra het volgens het RIVM voor iedereen veilig is om te versoepelen dan zetten wij samen die volgende stap. En soms moeten we weer een stapje terug doen omdat het aantal besmettingen met corona weer oploopt. Dit doen we voor heel SOVAK tegelijk zodat de mogelijkheden voor iedereen gelijk en duidelijk zijn. Bekijk de maatregelen die gelden bij SOVAK regelmatig zodat je goed op de hoogte bent van wat er mogelijk is.

Maatregelen bij SOVAK vanaf zondag 28 november

 

Coronabewijs voor bewoners van SOVAKlocaties

Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals de horeca, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen, heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Het is belangrijk dat je in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs als je deze plekken willen bezoeken. Om een coronatoegangsbewijs te krijgen heb je een DigiD nodig. Nog geen DigiD? Vraag deze (samen met jouw naste als je hulp hierbij nodig hebt) aan via de website: https://digid.nl/aanvragen.

Een DigiD wordt per post naar jouw woonadres bij SOVAK gestuurd. Omdat het DigiD binnen 20 dagen moet worden geactiveerd, is het belangrijk dat je jouw begeleider vertelt dat je een DigiD hebt aangevraagd. Met een DigiD kan een coronatoegangsbewijs worden aangemaakt. Dit filmpje laat zien hoe dat moet. 

Locatie in quarantaine?

Als een woning van SOVAK in quarantaine gaat in verband met een (vermoedelijke) besmetting is bezoek in principe niet mogelijk. De begeleiders gaan in overleg met jou en je naasten om te zoeken naar (alternatieve) mogelijkheden voor bezoek zoals beeldbellen of bezoek achter glas, in de tuin of met beschermende middelen. Uitgangspunt is dat wij graag samen mogelijkheden creëren, maar hierbij ook het risico op besmetting van bezoekers en op verdere overdracht van het virus tot een minimum willen beperken. Wij proberen de quarantaine zo snel mogelijk te beëindigen, en hanteren daarbij de richtlijnen van het RIVM.  

Wat doet SOVAK om besmetting te voorkomen?

Bij SOVAK zijn we altijd alert bij infectieziekten en daarom zorgen de medewerkers voor extra maatregelen. Zo maken zij de contactpunten (deurklinken, lichtknoppen, toiletten) extra schoon en wassen zij, samen met bewoners, vaker en zorgvuldig hun handen. We volgen daarbij nauwlettend de richtlijnen vanuit het RIVM en onze brancheorganisatie VGN.

Hoe is de situatie bij SOVAK?

Op lokaal niveau word jij en jouw naasten persoonlijk geïnformeerd bij (een vermoeden van) een corona-infectie. Om de rust met elkaar te bewaren en de privacy van jou, je medebewoners en medewerkers zoveel mogelijk te waarborgen, communiceren wij hierover niet in detail op de website.

Hoe herken je het coronavirus en wat kun je er tegen doen?

De symptomen van het coronavirus zijn hoge koorts en luchtwegklachten zoals kortademigheid, hoesten, niezen en longontsteking. De belangrijkste maatregelen die je neemt om verspreiding van het virus te voorkomen zijn:

  • Was je handen minimaal 20 seconden, meerdere malen per dag.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Blijf op de hoogte!

Wij houden het nieuws rondom het corona-virus nauwlettend in de gaten. We volgen hiervoor het actuele beleid van het RIVM. Als de situatie daar om vraagt, vullen we dit artikel aan met nieuwe informatie. Meer informatie over het Coronavirus? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid, het RIVM of bel met het landelijke informatienummer van de overheid: 0800-1351

Vragen?

Neem dan contact op via vragenovercorona@sovak.nl

Laatste update: Maandag 29 november, 16:00 uur

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?