Mont Ventoux 2021

We doen het samen, meter voor meter, en we komen allemaal boven!

 

Bij SOVAK vinden we het belangrijk dat iedere dag ertoe doet. Meedoen in de samenleving betekent voor SOVAK ook gezond en actief bezig zijn. De Equipe Mont Ventoux is een sportactiviteit waarbij de deelnemers aangemoedigd worden hun grenzen te verleggen en samen te werken aan een doel.


 

Samen één doel

Bij een fijn leven, horen ook ontspanning (en soms inspanning), buiten zijn, bewegen, gezond en fit zijn en samenwerken. Dat doen we bij SOVAK en in september 2021 zoeken we daarvoor het mooie Frankrijk op! Ruim vijf maanden wordt er keihard getraind om met 21 deelnemers en 10 buddy's per fiets de Mont Ventoux te beklimmen. De klim naar de Mont Ventoux kun je zien als een beeldspraak. De berg staat voor moeilijkheden en uitdagingen in het leven. Iets waar je tegenop ziet. Door te trainen, door te zetten en met hulp van elkaar kun je de top bereiken. Het bereiken van de top is eigenlijk het toetje, de weg ernaar toe is het belangrijkste.

Op een rijtje

  • Deelnemers bewegen meer en leven daardoor gezonder
  • Deelnemers en buddy’s vormen een groep met eenzelfde doel en zijn daar trots op
  • Deelnemers leren omgaan met tegenslagen en weer opnieuw beginnen
  • Deelnemers ervaren successen waardoor het gevoel van eigenwaarde groeit
  • Het sociaal netwerk wordt groter. Deelnemers fietsen met elkaar en met hun buddy’s

We doen het samen, meter voor meter, en we komen allemaal boven!

Deelnemers

Mohammed Aimen
Benjamin Brakkee
Uberto Druiventak
Mitchell Hogeslag
Nick Hagenaars
Lara van der Horst
Niels Joosen
Mitchel Kennis
Jan de Kroon
Erwin van Nunen
Ian Pierse
Ad Scheepstra
Pascal van Strien
Terence Zimmerman
Marcel Verweij
Sil van der Werf
John van Aert
Tyrone Leter

Buddy's

Els Dudok
Petra van Gurp
Natalie Hansort
Charlotte Lambrechtse
Jolanda Maris
Erik Nieuwlaat
Saskia Overbosch
Petra Roemer
Andrea Verdaasdonk
Bas Wiegerink
Alex Wels

Projectgroep

Petra van Gurp
Natalie Hansort
Gerry Jansen
Ad Jespers
Monique Oonincx
Andrea Verdaasdonk
 

De Aftrap

1ste paasdag, 4 april 2021, was het zover: Team MontVentoux verzamelde zich bij het Gruijtplein in Terheijden. Sommigen waren al bekend met een racefiets, een helm, de handschoentjes en – niet te vergeten-  de klikschoenen. Een aantal onder ons was hier nog niet bekend mee. De één hielp de ander en andersom. Na een tijdje was het veilig genoeg om met elkaar in groepjes naar huis te fietsen. Klaar om de volgende stap te zetten. Op weg naar de trainingen. In de maand april wordt er op zondag getraind. In de maand mei trainen we op zondag + een avond in de week. Vanaf de maand juni trainen we op zondag + 2 avonden in de week. De laatste loodjes volgen eind juli en de maandag augustus. We hebben dan 3 zaterdagen gepland in Limburg. MontVentoux! Here we come!

Klimtraining op de Posbank

Na de vele trainingsmomenten op de wegen door het Brabantse land zijn er ook een drietal trainingen gepland in heuvelachtig gebied om de klim-kilometers in de benen te krijgen.

Vanwege de overstromingen in Limburg is op zaterdag 24 juli uitgeweken naar de Posbank in Gelderland waar een aantal leden van het projectteam een mooie en pittige route hadden uitgezet. Om zeven uur in de ochtend vertrokken we met de touringcar en bakwagen (voor de fietsen) richting Arnhem. Daar aangekomen stond een route van 60 kilometer op ons te wachten met heel veel klimmen en dalen. Voor aan aantal was dit de eerste kennismaking met het klimmen, snelle afdelingen en schakelen. Het was een pittige training, maar bovenal een goede training met heel erg veel plezier!

Ontmoet Team Zevenbergen/Langeweg

Deze toppers trainen op zondag, maandagavond en woensdagavond. Echte kilometervreters!

Ontmoet Team NAC

Deze toppers trainen op zondag, dinsdagavond en donderdagavond. Voor de training verzamelen zij bij het NAC stadion. Dat verklaart de naam van deze toppers.

Ontmoet Team Sierveld

Deze bikkels trainen op zondag, dinsdagavond en donderdagavond. Verzamelen voorafgaand aan de training bij het Siereveld en in no-time zitten zij in (bijvoorbeeld) Tilburg.

Waar zouden we zijn zonder onze sponsoren?!

Zonder onze sponsoren is het onmogelijk om datgene te bereiken wat wij willen. Letterlijk en figuurlijk de TOP! We zullen en kunnen dit niet vaak genoeg zeggen; maar DANK aan al onze sponsoren!

De sponsoren van SOVAK Mont Ventoux 2021
Aurix, Oome Raamsdonk bv, Sinis, Polvo B.V., Mannen van Stoof, VDA Geveltechniek, R&O, Actief Cleaning Services, Beekmans Service en onderhoud, Cobra Medical B.V., KS-Service, Sun Express Zonwering, Dolmans L+P ontwerpers en Adviseurs b.v., MEO consult B.V., ACES Direct, Atletiekvereniging Sprint, Trekhaakcentrum, ITM Interma, Arie Roobol, Dirk Kuyt Foundation, Snoeren Cultuurtechniek, STRND Breda, Van Dijk Made, Marquart, Bertens Bouw, AAG, Otjens, Spierballen, Visker, Rijk Zwaan Nederland, Qwinq, Van den Berg Special Building Care, Landgoed Bergvliet, Alba Concepts, Into Telecom & IT b.v., A Jansen Timmerbedrijf, CBT Midden-Brabant, Divine Marketing Advies|Interim|Projecten, Bouwbedrijf Peter Peters, Ponton Made B.V., XIXO.

Beklimming MontVentoux 2019