Jongeren die wonen bij SOVAK vertellen over hun toekomstdromen

Op Koningsveld 9A en 9B wonen 11 jongeren. Allemaal hebben zij hun wensen en dromen. Die gaan over de opleiding die zij willen volgen, over anderen helpen en over beroemd worden. Jimmy, Brenda en Denzo vertellen hun verhaal.

Jimmy verteld over de opleiding die hij gaat volgen

Jimmy Bogers is 18 jaar, gaat naar dagbesteding, houdt van werken met computers.

Een leven zonder computer kan Jimmy zich niet voorstellen. Thuis heeft hij alles van de techniek van de pc, tablet en smartphone geleerd. Jimmy: “Alles wat ik weet, wil ik graag gebruiken om anderen te helpen. Bijvoorbeeld als iemand hulp nodig heeft met zijn mobiele telefoon of als er iets op de laptop geïnstalleerd moet worden.” Op zijn werk op de dagbesteding weten mensen Jimmy wel te vinden als ze vragen hebben.

Een opleiding volgen in de IT richting is een grote wens van Jimmy.

“Misschien kan ik IT-er worden. Dan kan ik nog meer mensen helpen met computerproblemen.”

Denzo verteld over de opleiding die hij gaat volgen

Denzo Smits is 17 jaar, zit op school, droomt graag over zijn toekomst.

Denzo gaat naar het Breda College en hij heeft een droom. Namelijk een opleiding volgen om te gaan werken bij defensie. Als militair op vredesmissie gaan, dat lijkt hem gaaf. Hij ziet het wel zitten om naar het buitenland te worden uitgezonden. “Maar, zegt hij, ik ben nog best jong en mijn ideeën veranderen nog weleens.”

Denzo is graag op zijn kamer. Daar pakt hij zijn gitaar en schrijft liedjes die over zijn leven gaan. Hij doet dat graag alleen, maar hij droomt ervan om eens beroemd te worden met zijn rap songs.

“Ik ben nog best jong en mijn ideeën veranderen nog weleens.”

Brenda verteld over de opleiding die hij gaat volgen

Brenda Zillekens is 16 jaar, dansen is haar passie. Volgt danslessen op dansschool Fuse.

Brenda is gek op dansen. Ze danste al vaak in haar vrije tijd maar nu ook bij Fuse, de dansschool in Terheijden. Twee uur in de week volgt ze lessen in de dansstijlen Afro Dance, dancehall en HipHop.

Een flitsende eindshow in het Chassé Theater in Breda is het einddoel. Brenda voelt zich supertrots dat ze straks, samen met de meiden van haar dansgroep, de sterren van de hemel danst voor familie en vrienden.

Behalve dat Brenda er van geniet om alle dance moves perfect onder de knie te krijgen, betekent dansen nog iets meer:

“Als ik dans kan ik goed mijn emoties kwijt, dat is belangrijk voor mij.”

Bel met ons: 088 35 20 100