Twee-onder-één-kapwoning

Met grote tuin in Terheijden

Koningsveld 9b in Terheijden is samen met Koningsveld 9a een doorgebroken twee-onder-één-kapwoning, waarin twee groepen gescheiden van elkaar leven. De afgeschermde, grote tuin wordt gedeeld. Koningsveld 9b heeft drie etages. Woonkamer, keuken en badkamers worden gedeeld met medebewoners. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. Er is een prikkelarme ruimte die ook voor cliënten van het buurhuis als rustruimte kan dienen. Daarnaast wordt de voorzolder voor beide woningen gebruikt als gezamenlijke speelruimte. De woning is niet rolstoeltoegankelijk. Er is nachtaanwezigheid.

Faciliteiten:

  • Groepswoning

  • 5 plaatsen

  • Eigen kamer

  • Centrum in de buurt

  • Kinderboerderij in de buurt

 

Over de woning

De twee-onder-één-kapwoning ligt in de verkeersluwe wijk het Gruytpark, aan de rand van Terheijden, grenzend aan een royale groenvoorziening. Verschillende activiteitencentra bevinden zich in de directe omgeving. Ook het gespecialiseerde (para)medische behandelcentrum van SOVAK is op loopafstand. Het centrum heeft een binnenbad. In de omgeving is een (kinder)boerderij en openbaar vervoer. Winkels, horeca en een openluchtzwembad zijn beschikbaar in het dorp.

Wie wonen er

De groepswoning biedt plaats aan vijf cliënten. De jongeren en jongvolwassenen hebben behoefte aan ondersteuning bij hun groei naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Er is een levendige groepsdynamiek en soms ook sprake van acting-out gedrag. Cliënten volgen overdag voortgezet speciaal onderwijs, werken, al of niet met ondersteuning van een jobcoach, in een bedrijf of bezoeken een activiteitencentrum.

 

Hoe begeleiden we jou?

Als je als kind of jongere bij SOVAK komt wonen heb je vaak veel vragen. Wat kun je? Hoe zit je in elkaar? Waar word je blij van en wat maakt je boos, bang of verdrietig? Houd je van buiten spelen of van bewegen? Wat eet je het liefst? Met wie wil je vrienden zijn? Je kunt ook vragen hebben over later, bijvoorbeeld over wat je wilt worden. Maar ook: wat doen mijn ouders en wat doet SOVAK? Zie ik mijn ouders nog? Mijn ouders blijven toch mijn ouders? Zo begeleiden we jou. Wij gaan samen met jou proberen al die vragen te beantwoorden. We helpen je om de grote wereld beter te begrijpen. We helpen je om je zelf te begrijpen. Zodat je weet wat je kunt en wat je wilt. Zodat je weet wat je kunt doen als iets moeilijk is. Zodat je vol vertrouwen een volgende stap zet.

Kees verveelt zich nooit!

Kees woont op de Beatrijsweg in Klundert. Hij is 71 jaar en hij is met pensioen. Hij is gek op dieren. Hij zorgt goed voor zijn papagaai Koko en voor de kippen in de tuin. In het hertenparkje in de buurt gaat hij vaak de dieren voeren. 

Kees is geboren in Klundert. Hij tekent graag de mooie plekjes in Klundert na in zijn tekenboek. Als er iets verandert in Klundert, dan weet Kees dat meteen. Dat ziet hij allemaal tijdens zijn wandelingen.

Meer over wonen bij SOVAK

Bel met ons: 088 35 20 100