Twee-onder-één-kapwoning met grote tuin in Terheijden

Koningsveld 9a in Terheijden

Faciliteiten Koningsveld 9a

 • Groepswoning

 • Eigen kamer

 • 6 plaatsen

 • Centrum in de buurt

 • Kinderboerderij in de buurt

Over de locatie

Koningsveld 9a in Terheijden vormt samen met Koningsveld 9b een twee-onder-één-kapwoning, waarin twee groepen gescheiden van elkaar leven. De afgeschermde, grote tuin wordt gedeeld. Koningsveld 9a heeft drie etages. Woonkamer, keuken en badkamers worden gedeeld met medebewoners. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer op de eerste etage. Het buurhuis beschikt over een prikkelarme ruimte die ook voor cliënten van Koningsveld 9a als rustruimte kan dienen. Daarnaast wordt de voorzolder van het buurhuis voor beide woningen gebruikt als gezamenlijke speelruimte. De woning is niet rolstoeltoegankelijk. Er is nachtaanwezigheid.

Over de woning

De twee-onder-één-kapwoning ligt in de verkeersluwe wijk het Gruytpark, aan de rand van Terheijden, grenzend aan een royale groenvoorziening. Verschillende activiteitencentra bevinden zich in de directe omgeving. Ook het gespecialiseerde (para)medische behandelcentrum van SOVAK is op loopafstand. Het centrum heeft een binnenbad. In de omgeving is een (kinder)boerderij en openbaar vervoer. Winkels, horeca en een openluchtzwembad zijn beschikbaar in het dorp.

Wie wonen er

De groepswoning biedt plaats aan zes cliënten. Ze hebben behoefte aan ondersteuning bij hun ontwikkeling op het gebied van spel, sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Er is een levendige groepsdynamiek en soms ook sprake van acting-out gedrag. De bewoners gaan overdag naar een school voor speciaal onderwijs in Breda.

 

Hoe begeleiden we jou?

Als je als kind of jongere bij SOVAK komt wonen heb je vaak veel vragen. Wat kun je? Hoe zit je in elkaar? Waar word je blij van en wat maakt je boos, bang of verdrietig? Houd je van buiten spelen of van bewegen? Wat eet je het liefst? Met wie wil je vrienden zijn? Je kunt ook vragen hebben over later, bijvoorbeeld over wat je wilt worden. Maar ook: wat doen mijn ouders en wat doet SOVAK? Zie ik mijn ouders nog? Mijn ouders blijven toch mijn ouders? Zo begeleiden we jou. Wij gaan samen met jou proberen al die vragen te beantwoorden. We helpen je om de grote wereld beter te begrijpen. We helpen je om je zelf te begrijpen. Zodat je weet wat je kunt en wat je wilt. Zodat je weet wat je kunt doen als iets moeilijk is. Zodat je vol vertrouwen een volgende stap zet.

Interesse in deze woning?

 • Eigen, unieke kamer
 • Grote, afgeschermde tuin
 • Gezellige speelruimte
 • Hulp bij het leren begrijpen van jezelf en de wereld
 • Vol vertrouwen volwassen worden
 • Je ouders, familie en vrienden zijn welkom

Meer over wonen bij SOVAK

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!