Twee-onder-één-kapwoning

In een besloten hofje in Terheijden

Zeggelaan 112 in Terheijden is een geschakelde twee-onder-éénkapwoning met Zeggelaan 114. De woning heeft twee verdiepingen en een tuin. Woonkamer, keuken, badkamer en tuin worden gedeeld met medebewoners. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. De woning heeft een traplift en is rolstoeltoegankelijk. Er is een centrale nachtdienst.

Faciliteiten:

  • Groepswoning

  • Eigen kamer

  • Winkels in de buurt

  • 9 plaatsen

  • Rolstoel­toegankelijk

  • OV op loopafstand

  • Paramedisch centrum in de buurt

 

Over de woning

De geschakelde woning ligt tegenover de nieuwbouwwijk het Gruytpark, in een besloten hofje achter een appartementencomplex. Winkels, horeca, zwembad, (kinder)boerderij, activiteitencentrum en openbaar vervoer bevinden zich in de nabije omgeving. Ook het gespecialiseerde (para)medische behandelcentrum van SOVAK is op loopafstand. Het centrum heeft een binnenbad.

Wie wonen er

De groepswoning biedt plaats aan acht cliënten. Deze ouder wordende cliënten hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking en behoefte aan gezelligheid, veiligheid en duidelijkheid. Daarnaast hebben ze ondersteuning nodig bij hun persoonlijke verzorging. Een enkele cliënt wordt ondersteund in het structureren van de dag. Cliënten bezoeken overdag een activiteitencentrum of zijn soms een dagdeel thuis. Achteruitgang bij bewoners is reëel en zal toenemen.

 

Hoe begeleiden we jou?

Ouder worden betekent dat er van alles verandert of kan gaan veranderen. Je kunt niet meer alles wat je vroeger kon, of minder snel. Zo begeleiden we jou. We hebben aandacht voor deze veranderingen in je leven en voor de gevolgen hiervan. We volgen jouw tempo en mogelijkheden. Als het nodig is passen we de zorg elke dag aan. We snappen dat je verdrietig kunt zijn om wat er niet meer is. Of dat je bang kunt zijn voor wat er nog komen gaat. Wij zijn er voor je.

Kees verveelt zich nooit!

Kees woont op de Beatrijsweg in Klundert. Hij is 71 jaar en hij is met pensioen. Hij is gek op dieren. Hij zorgt goed voor zijn papagaai Koko en voor de kippen in de tuin. In het hertenparkje in de buurt gaat hij vaak de dieren voeren. 

Kees is geboren in Klundert. Hij tekent graag de mooie plekjes in Klundert na in zijn tekenboek. Als er iets verandert in Klundert, dan weet Kees dat meteen. Dat ziet hij allemaal tijdens zijn wandelingen.

Meer over wonen bij SOVAK

Bel met ons: 088 35 20 100