Ruime appartementen aan de rand van Terheijden

Koningsveld 6-16 in Terheijden

Faciliteiten Koningsveld 6-16

  • Activiteitencentrum dichtbij

  • Eigen studio

  • Centrum in de buurt

  • 8 plaatsen

Over de locatie

Koningsveld 6-16 in Terheijden heeft zes appartementen op de eerste en tweede woonlaag van een appartement met drie verdiepingen. Op elke woonlaag bevinden zich een aantal appartementen en een gezamenlijke woonkamer. Vier cliënten hebben een eigen zitkamer, slaapkamer en badkamer. De andere vier cliënten delen een appartement met een medebewoner.  In het gebouw is een lift en de woning is rolstoeltoegankelijk. Er is nachtaanwezigheid en een wakkere nachtdienst. 

Over de woning

De woning ligt in de wijk het Gruijtpark, aan de rand van Terheijden. In de buurt zijn verschillende activiteitencentra waar jij kunt doen wat jij leuk vindt. De winkels, cafés en restaurants in het dorp zijn op loopafstand. In het dorp is ook een openluchtzwembad. De bushalte, waar je de bus naar Breda kunt nemen, is vlakbij.

Wie wonen er

Jij woont hier samen met zeven anderen met een licht tot matige verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblemen. Je gaat overdag naar je werk of naar een activiteitencentrum. De jobcoach kan jou helpen met het vinden van werk dat jij leuk vindt en dat bij jou past.

 

Hoe begeleiden we jou?

Je wilt graag zelfstandig zijn en zelf beslissen over je eigen leven. Maar soms vind je de wereld moeilijk te begrijpen. Je snapt niet wat andere mensen zeggen of waarom ze zo doen. Dan voel je je gespannen en misschien angstig. Er schiet van alles door je hoofd. Wat kun je dan het beste doen? Zo begeleiden we jou. Wij proberen naar de wereld te kijken zoals jij dat doet. We onderzoeken wat voor jou moeilijk te begrijpen is of wat je gespannen maakt. Samen met jou bedenken we wat je zelf kan doen om verder te komen. We bedenken goede afspraken en helpen je bij moeilijke gesprekken. Zo kom je stap-voor-stap waar je wilt zijn.

Interesse in deze woning?

  • Eigen zit-, slaap- en badkamer
  • Leren om met spanningen om te gaan
  • Stap-voor-stap naar zelfstandigheid
  • Activiteitencentra waar jij kunt doen wat jij leuk vindt
  • Winkels, cafés en restaurants in het dorp

Meer over wonen bij SOVAK

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!