Appartementen-
complex

Aan de rand van Terheijden

Koningsveld 18-20 in Terheijden bestaat uit twee keer zes appartementen op de derde etage van een appartementencomplex. Beide woonunits delen een grote woonkeuken, maar hebben elk een eigen woonkamer voor gemeenschappelijk gebruik door zes cliënten. Iedere bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer met balkon. Keukenblok, badkamer en balkon worden gedeeld met één medebewoner. Het gebouw heeft een lift en is rolstoeltoegankelijk. Op de verdieping is alles gelijkvloers. Er is een centrale nachtdienst.

Faciliteiten:

  • Activiteitencentrum dichtbij

  • Eigen studio

  • Winkels in de buurt

  • 12 plaatsen

 

Over de woning

Het appartementencomplex ligt in de verkeersluwe wijk het Gruytpark, aan de rand van Terheijden. Verschillende activiteitencentra bevinden zich in de directe omgeving. Ook het gespecialiseerde (para)medische behandelcentrum van SOVAK is op loopafstand. Het centrum heeft een binnenbad. In de omgeving is een (kinder)boerderij en openbaar vervoer. Winkels, horeca en een openluchtzwembad zijn beschikbaar in het dorp.

Wie wonen er

De etage biedt plaats aan twee keer zes cliënten. Deze volwassenen en ouderen hebben een matige verstandelijke beperking en ondersteuning nodig bij het dagelijks functioneren. Daarnaast hebben ze behoefte aan duidelijkheid en een huiselijke, gezellige sfeer. Cliënten bezoeken overdag een nabijgelegen activiteitencentrum of gaan naar hun werk. In hun vrije tijd maken cliënten zelfstandig gebruik van de voorzieningen in Terheijden of Breda.

 

Hoe begeleiden we jou?

Ouder worden betekent dat er van alles verandert of kan gaan veranderen. Je kunt niet meer alles wat je vroeger kon, of minder snel. Zo begeleiden we jou. We hebben aandacht voor deze veranderingen in je leven en voor de gevolgen hiervan. We volgen jouw tempo en mogelijkheden. Als het nodig is passen we de zorg elke dag aan. We snappen dat je verdrietig kunt zijn om wat er niet meer is. Of dat je bang kunt zijn voor wat er nog komen gaat. Wij zijn er voor je.

Kees verveelt zich nooit!

Kees woont op de Beatrijsweg in Klundert. Hij is 71 jaar en hij is met pensioen. Hij is gek op dieren. Hij zorgt goed voor zijn papagaai Koko en voor de kippen in de tuin. In het hertenparkje in de buurt gaat hij vaak de dieren voeren. 

Kees is geboren in Klundert. Hij tekent graag de mooie plekjes in Klundert na in zijn tekenboek. Als er iets verandert in Klundert, dan weet Kees dat meteen. Dat ziet hij allemaal tijdens zijn wandelingen.

Meer over wonen bij SOVAK

Bel met ons: 088 35 20 100