Landelijk gelegen

Nieuwe woning met tuin in Sleeuwijk

Eikenlaan 11-25 bestaat uit 12 galerijappartementen (6 beneden en 6 boven) en 14 studio's waar elke bewoner zijn eigen slaap/woonkamer/keukenblok en badkamer heeft. De appartementen hebben een eigen voordeur met eigen nummer.  

Als ontmoetingsruimte kun je gebruik maken van de leefkeukens voor gezamenlijke koffie en thee momenten en waar ook de mogelijkheid is om daar gezamenlijk de warme maaltijd te gebruiken. 

De bewoners zijn goed in beeld bij de begeleiding waardoor vereenzaming eerder wordt gesignaleerd.  

Iedereen op Eikenlaan 11-25 woont hier vrijwillig. De woning heeft een open karakter, bezoek is (in overleg) altijd welkom. Voor onze bewoners is rust en sfeer belangrijk. 

Er is een slaapdienst aanwezig. 

Faciliteiten:

  • Groepswoning

  • Slaapdienst

  • Activiteitencentrum dichtbij

  • Eigen studio

  • Winkels in de buurt

  • Grote tuin

  • Groene omgeving

  • Ruim appartement

Bekijk de virtuele rondleiding van Eikenlaan 11-25 in Sleeuwijk!

Ben je benieuwd geworden naar deze woning? Ontdek de gezellige sfeer door onze virtuele rondleiding te bekijken. 

 

Over de woning

De vrijstaande woning ligt in een rustige woonwijk aan de rand van het dorp Sleeuwijk en is omgeven door veel groen en weilanden. De woning grenst aan tuinderij Rietveld en aan een volkstuinencomplex. Het activiteitencentrum en een kinderboerderij bevinden zich in de directe omgeving. Winkels en openbaar vervoer zijn op loopafstand.

Wie wonen er

De groepswoning biedt plaats aan negen cliënten. Deze volwassenen hebben naast een verstandelijke beperking ook een vorm van autisme. De bewoners hebben behoefte aan een gezellige sfeer, duidelijkheid en veiligheid. De communicatie wordt ondersteund door pictogrammen en verwijzers. Cliënten bezoeken overdag een activiteitencentrum.

 

Hoe begeleiden we jou?

Heb jij autisme? Dan kan de wereld vreemd voor je zijn. Het lijkt alsof deze in aparte stukken uiteenvalt, stukken die niets met elkaar te maken hebben. Wat andere mensen doen en wat ze tegen je zeggen kan soms onbegrijpelijk zijn. Dat maakt dat je je onveilig voelt. Je hebt allerlei ‘regels & vaste gewoontes’ nodig om je wél veilig te voelen. Zo begeleiden we jou. We proberen naar de wereld te kijken zoals jij dat ook doet. We onderzoeken wat jou onrust en chaos geeft. En hoe we je kunnen helpen om daar rust in te krijgen. Samen met jou bedenken we goede regels en gewoontes. We maken afspraken over hoe we met jou communiceren. Dit helpt jou in je ontwikkeling. Je voelt je vrij en kunt genieten.

Events met beleving en plezier

Wat is er te doen bij jou in de buurt?

Meer over wonen bij SOVAK

Bel met ons: 088 35 20 100