Landelijk gelegen woning met tuin in Sleeuwijk

Eikenlaan 11 in Sleeuwijk

Faciliteiten Eikenlaan 11

  • Groepswoning

  • Slaapdienst

  • Activiteitencentrum dichtbij

  • Eigen kamer

  • Winkels in de buurt

  • 9 plaatsen

  • Grote tuin

  • Groene omgeving

Over de locatie

Eikenlaan 11 in Sleeuwijk is een landelijk gelegen, vrijstaande woning met een grote tuin. De woonkamer, keuken en badkamer(s) worden gedeeld met medebewoners. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. De woning is niet rolstoeltoegankelijk. Er is een slaapdienst aanwezig.

Over de woning

De vrijstaande woning ligt in een rustige woonwijk aan de rand van het dorp Sleeuwijk en is omgeven door veel groen en weilanden. De woning grenst aan tuinderij Rietveld en aan een volkstuinencomplex. Het activiteitencentrum en een kinderboerderij bevinden zich in de directe omgeving. Winkels en openbaar vervoer zijn op loopafstand.

Wie wonen er

De groepswoning biedt plaats aan negen cliënten. Deze volwassenen hebben naast een verstandelijke beperking ook een vorm van autisme. De bewoners hebben behoefte aan een gezellige sfeer, duidelijkheid en veiligheid. De communicatie wordt ondersteund door pictogrammen en verwijzers. Cliënten bezoeken overdag een activiteitencentrum.

 

Hoe begeleiden we jou?

Heb jij autisme? Dan kan de wereld vreemd voor je zijn. Het lijkt alsof deze in aparte stukken uiteenvalt, stukken die niets met elkaar te maken hebben. Wat andere mensen doen en wat ze tegen je zeggen kan soms onbegrijpelijk zijn. Dat maakt dat je je onveilig voelt. Je hebt allerlei ‘regels & vaste gewoontes’ nodig om je wél veilig te voelen. Zo begeleiden we jou. We proberen naar de wereld te kijken zoals jij dat ook doet. We onderzoeken wat jou onrust en chaos geeft. En hoe we je kunnen helpen om daar rust in te krijgen. Samen met jou bedenken we goede regels en gewoontes. We maken afspraken over hoe we met jou communiceren. Dit helpt jou in je ontwikkeling. Je voelt je vrij en kunt genieten.

Meer over wonen bij SOVAK

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!