Vrijwilligers

Een tevreden gezicht omdat je er weer bent. Een lach als blijk van ‘dankjewel’. Voldoening omdat je een ander ziet genieten van het verhaal dat je voorleest. Met een klein beetje van jouw tijd kun je een cliënt van SOVAK een hele fijne dag bezorgen. Fijn dat jij er bent!

Waarom vrijwilligerswerk bij SOVAK?

Als vrijwilliger kun je het verschil maken in het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Dat zit vaak in kleine dingen. Oprechte aandacht tijdens een kopje koffie. Samen bewegen of iets ondernemen. Maar ook als je liever de handen uit de mouwen steekt en bijvoorbeeld een klusje wilt doen, beteken je iets voor onze cliënten. Je draagt bij aan hun geluk. Daar krijg je veel dankbaarheid, waardering en vaak een grote glimlach voor terug. Bekijk onze flyer: Vrijwilligerswerk

Voor wie is vrijwilligerswerk bij SOVAK?

Iedereen kan vrijwilligerswerk doen. Of je nu jong bent of wat ouder. Of je een baan hebt of niet. Ook als je weinig tijd hebt. Zelfs als je geen vast moment kunt plannen voor vrijwilligerswerk.

SOVAK luistert naar jouw wensen en mogelijkheden. We denken graag mee over hoe je jouw passie kunt inzetten als vrijwilliger. Je geeft zelf aan of je vrijwilliger wilt zijn voor een individuele cliënt of wilt ondersteunen bij een groep of activiteit. Of je je prettiger voelt bij cliënten met een lichte of zware zorgvraag. En wil je liever ondersteunend vrijwilligerswerk doen, dus zonder direct contact met cliënten? Dan kan dat ook. We horen graag waar jíj blij van wordt.

Bekijk onze vrijwilligersvacatures en reageer    Ik heb een vraag

Wat voor soorten vrijwilligerswerk biedt SOVAK?

De meeste vragen van cliënten voor ondersteuning hebben te maken met beweging (wandelen, fietsen, zwemmen), vrije tijd (winkelen, praatje maken) of ondersteunen bij activiteiten (muziek, knutselen, koken). Bekijk onze vacatures.   

SOVAK heeft 35 vacatures voor vrijwilligers in verschillende plaatsen

Wat mag je van ons verwachten?

SOVAK organiseert ieder jaar een vrijwilligersuitje voor haar vrijwilligers. Ook krijg je van ons een kerstpakket. We vergoeden je reis- en onkosten. En uiteraard ben je verzekerd tijdens het doen van vrijwilligerswerk. Deze zaken staan ook beschreven in de vrijwilligersovereenkomst die je van ons krijgt.
Bovenal mag je van ons verwachten dat we naar je luisteren en blij zijn dat jij er voor onze cliënten bent.

Een vrijwilliger vertelt

“Het is vandaag mooi weer. Een goed moment om met Matthias lekker rond te fietsen op een side-by-side fiets. Dat is soort tandem waarmee we samen naast elkaar kunnen fietsen.

Hij kan niet praten, maar hij begrijpt wel wat ik zeg. Het is een bijzondere jongen. Tijdens het fietsen praat ik veel en vertel ik allerlei verhalen. Ik merk dat hij het fijn vindt dat ik er ben. De omhelzing als hij mij ziet, geeft mij een gevoel van dankbaarheid en liefde. Ik zou het samen fietsen niet meer willen missen. Het is simpelweg te leuk en te fijn om te doen!”

De voordelen op een rij

Vrijwilligerswerk dat bij jou past
Bijna alles is mogelijk
Je hoort er echt bij
Veel voldoening en dankbaarheid
Aandacht en tijd voor jouw vragen
Jaarlijks uitje en fijne collega’s