Peter en Marco wonen bij SOVAK en vertellen over hun leven, hobby’s en passie.

Peter en Marco wonen samen met nog twee huisgenoten op Gezellenpad 1 in Klundert. Zij vertellen over hun leven, hobby’s en passie. Eén hobby van Peter en Marco is hetzelfde, maar dan net even anders.

Peter woont bij SOVAK in Klundert en hij vertelt over zijn leven

Peter is 62 jaar, is gek op koeien en moestuinieren

“Eén van mijn koeienschilderijen hangt in de tuin van Gezellenpad 1.”

“Mijn ouders hadden een boerderij en verbouwden bloemkolen. Toen ik werd geboren, was mijn moeder aan het werk op het veld. Of je het gelooft, dat moet je zelf maar weten, maar ik ben dus geboren tussen de bloemkolen”, vertelt Peter met een brede lach op zijn gezicht.

Het verklaart misschien dat Peter van het werk op de boerderij houdt. Op zorgboerderij Hartenboer heeft hij een eigen moestuin waar hij allerlei groenten verbouwt. Daar is Peter trots op: “Ik haal het onkruid weg, zorg dat de planten op tijd water krijgen en als ik courgettes mee naar huis neem dan maken we daar heerlijke soep van.” Peter zorgt ook voor de pasgeboren kalfjes op de zorgboerderij. “Ik geef ze eten en zorg dat de hokken iedere dag weer spik en span zijn.”

Dat het boerderijleven in Peter zijn bloed zit, is ook op het activiteitencentrum Niervaartweg overduidelijk. Hij schildert namelijk graag koeien en kippen. “Eén van mijn koeienschilderijen hangt in de tuin van Gezellenpad 1.

Marco woont bij SOVAK in Klundert en hij vertelt over zijn leven

Marco is 55 jaar, is PSV-fan in hart en nieren.

“Ik hou van voetbal en PSV vind ik de beste!”

Als je Marco ziet, dan wordt één ding heel duidelijk: hij is fan van PSV! “Ik hou van voetbal en PSV vind ik de beste!” Bijna alles op zijn kamer heeft te maken met de voetbalclub uit Eindhoven. Marco slaapt onder een PSV-dekbed, op zijn helm en trui pronken emblemen van PSV en zelfs zijn sokken zijn van zijn lievelingsclub. “Ik ga wel eens naar een wedstrijd in het Philips Stadion en laatst ben ik naar het PSV Museum geweest. Dat was hartstikke leuk.”

Marco is graag op zijn kamer. Hij speelt dan een spelletje op zijn tablet. Maar nog liever luistert hij naar muziek van Frans Bauer en Jan Smit. “Ik ken al die liedjes uit m’n hoofd en ik zing dan lekker mee!”

Marco heeft een droom. “Ik hoop altijd op Gezellenpad 1 te blijven wonen. Maar dan in een grotere kamer en het liefst met een eigen tuintje. Dan ga ik lekker buiten zitten als het mooi weer is.”

Marco en peter zijn beide voetbalfans maar met één klein verschil

Marco en Peter zijn allebei voetballiefhebber. Met één klein verschil… Marco is voor PSV en Peter is Feyenoord-fan. Dat zorgt voor veel gezelligheid. Samen kletsen over voetbal en een kamer vol met voetbalspullen, ieder van zijn eigen club.

Bel met ons: 088 35 20 100