Dagopvang

Iets doen wat je leuk vindt, wilt leren of in wilt ontwikkelen.

Je steentje bijdragen aan de maatschappij geeft voldoening en kleur aan je leven. Dat geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Wil jij op een leuke, nuttige manier jouw dag doorbrengen? En zoek je daarvoor een plaats waar jij goed begeleid wordt? Ontdek dan de dagopvang van SOVAK!

 • We doen het
  samen

 • Altijd bij je in
  de buurt

 • Deskundige zorg
  die bij je past

 • Voor jong en oud
  alle niveaus

Doen wat jij leuk vindt

Wat vind jij leuk om te doen? Waar ben je goed in? Zijn er dingen die je wilt leren? Dat zijn vragen die we jou bij SOVAK altijd stellen, als we op zoek gaan naar de beste dagopvang voor jou. Want bij ons staan jouw wensen voorop. Wij geloven dat er voor iedereen met een verstandelijke beperking een geschikte activiteit te vinden is. Bijvoorbeeld lekker buiten bezig zijn met planten of dieren, of juist creatief bezig zijn. Maar je kunt ook werken in een werkplaats of bedrijf.

Dagopvang bij SOVAK

SOVAK heeft veel mogelijkheden voor dagopvang voor mensen met een verstandelijke beperking. Zo zijn er speciale groepen voor mensen met autisme of kun je op één van onze zorgboerderijen lekker buiten werken met planten en dieren. Je kunt creatief bezig zijn en mooie dingen maken die in de winkel worden verkocht. En wist je dat we zelfs een eigen foodtruck hebben? Je ziet: er is altijd een vorm van dagopvang die past bij wat jij leuk vindt om te doen! Daarvoor hoef je trouwens niet bij SOVAK te wonen. Ook als je niet bij ons woont, ben je welkom om mee te doen.

Dagbesteding bij SOVAK
in 5 stappen

1. Meld je aan
Ken je SOVAK nog niet? Dan kun je bellen of mailen. We maken dan een afspraak met je. Woon je al bij SOVAK? Neem dan contact op met je persoonlijk begeleider.

2. Wensen bespreken
Wat vind je leuk om te doen? We bespreken met jou welke activiteiten bij je passen.

3. Een kijkje nemen
Misschien wil je een keer komen kijken op een activiteitencentrum of werkplaats. Zo ontdek je waar je je echt op je plek voelt.

4. Aan de slag
We maken afspraken over waar je naartoe gaat en op welke dag. Die zetten we in je plan.

5. Jij bepaalt
Soms wil je iets anders leren of doen. Daar praten we regelmatig over met je. Jouw wensen en ideeën vinden we belangrijk.

Een goed leven in actie

Verhalen van onze cliënten

“Alles is even leuk!”


Karin en Henriëtte zijn deze zomer creatief bezig in Activiteitencentrum Rietveld in Sleeuwijk. Normaal gesproken zijn ze in de keukengroep druk aan het koken en bakken, maar door corona zijn er even geen bezoekers en klanten die langskomen voor een kopje koffie. Maar ook in de creatieve deco-groep hebben ze het allebei goed naar hun zin! 

“Ik vind het leuk om samen te zingen”

Wilma is 67 jaar en woont al haar hele leven in Wijk en Aalburg. “Ik heb al in vier straten gewoond en sinds twee jaar woon ik in een studio van SOVAK aan de Markt 60. Dat bevalt me goed.”

Ik vind het fijn om alles netjes te houden en om voor de dieren te zorgen

Naast activiteitencentrum Niervaartweg in Klundert ligt een mooi dierenparkje. Cliënten van activiteitencentrum Niervaartweg Johan, Tanja en Pascal, verzorgen hier iedere dag de dieren en werken mee aan het onderhoud van het park. Er lopen allerlei dieren rond zoals geiten, varkens, kippen, kalkoenen en herten.
 

Kies voor de dagopvang van SOVAK

Wil jij jezelf ontwikkelen, iets leren of gewoon iets leuks doen? Kies dan voor de dagopvang van SOVAK. Samen met jou zoeken we naar activiteiten die bij je passen. Neem contact met ons op en onze medewerkers vertellen je meer over de mogelijkheden.

Bel met ons: 088 35 20 100