Cliënten werken op het dierenparkje in Klundert

Naast activiteitencentrum Niervaartweg in Klundert ligt een mooi dierenparkje. Cliënten van activiteitencentrum Niervaartweg Johan, Tanja en Pascal, verzorgen hier iedere dag de dieren en werken mee aan het onderhoud van het park. Er lopen allerlei dieren rond zoals geiten, varkens, kippen, kalkoenen en herten.
 

Zorgen, aaien en knuffelen

Met een bolderkar vol voer en water gaan de cliënten samen met vrijwilliger Toon iedere ochtend naar het parkje. Tanja en Johan geven de dieren eten en vullen de waterbakken aan. Pascal zorgt ervoor dat de poort goed afgesloten wordt. Samen vegen ze het park schoon. Johan vindt zijn werk superleuk en Tanja zegt: "Ik vind het fijn om alles netjes te houden en om voor de dieren te zorgen".
Johan houdt een geitje dat in verwachting is nauwlettend in de gaten. Hij kan niet wachten tot er kleine geitjes geboren worden. En ondertussen worden de dieren geaaid en geknuffeld. In het park wonen ook Charlotte en Ruud, twee tamme mini-varkens. Ze houden wel van een beetje aandacht want als je ze roept dan komen ze meteen naar je toe.
Begeleider Esmee: "Iedere dag na de lunch maken we met de cliënten van het activiteitencentrum een wandeling door het dierenparkje. We kennen alle dieren heel erg goed."

Samenwerking

Sinds begin 2020 beheert Van Driel Landschapsbeheer het dierenpark in Klundert.
Esmee: "We hebben goede afspraken gemaakt met Van Driel. Zij zorgen voor het voer voor de dieren en wij zorgen ervoor dat de dieren te eten en te drinken krijgen. Als er iets aan de hand is in het park dan kunnen we contact opnemen.
Het is fijn dat cliënten van het activiteitencentrum Niervaartweg hun dagelijkse werkzaamheden hebben. Het zorgt voor structuur en een gevoel van verantwoordelijkheid. En we zijn ook nog eens lekker buiten aan de slag."
Ook de cliënten van de Houtgroep zijn aan het werk voor het dierenpark. In overleg met Van Driel maken zij nieuwe voerbakken voor de dieren. We hebben zo een prima samenwerking met Van Driel Landschapsbeheer.

Bel met ons: 088 35 20 100