Zorgtechnologie helpt bij een goede nachtrust

SOVAK is in 2022 gestart met het vervangen van haar nachtzorgsysteem. Verschillende woningen hebben nieuwe sensoren en melders gekregen. De redactie van SOVAKmagazine ging op bezoek bij Gerard en Dimphy op Ganzenpad 8-18 in Terheijden om te kijken hoe het nieuwe systeem van Viedome bevalt.

“Ik heb epilepsie, dan is het wel fijn dat er snel iemand komt als ik op het knopje druk.”

Gerard vertelt over zijn ervaring met de nieuwe zorgtechnologie van SOVAK

“Ik slaap ’s nachts harstikke goed dus ik heb nog niet op het knopje van mijn polsbandje hoeven drukken. Maar ik heb epilepsie en dan is het wel fijn dat er snel iemand komt als ik op het knopje druk. Ik ben er gerust door.” En dat het snel werkt bewijst Gerard met een druk op de knop van zijn polsbandje. Met een ondeugende blik op zijn gezicht ziet hij de begeleidster na een paar seconden zijn kant op lopen. Op haar telefoon heeft ze de melding van Gerard binnengekregen. Gerard lacht: “Vals alarm.”

Dimphy vertelt over zijn ervaring met de nieuwe zorgtechnologie van SOVAK

“Het nieuwe systeem is er nog maar pas in onze woning maar ik ben er erg blij mee. Vroeger konden de mensen van de nachtzorg alleen maar luisteren naar geluiden uit mijn slaapkamer. Dan praatte ik wel eens te zacht en konden ze me niet horen. Als ik me nu een keer niet lekker voel dan kan ik op het knopje drukken en dan kan ik via het kastje naast mijn deur meteen met iemand van de nachtzorg praten. Ze komen dan meteen langs als dat nodig is. Dat is heel fijn.”

Egbert werkt als beleidsmedewerker bij SOVAK en helpt mee om het nieuwe nachtzorgsysteem uit te rollen.

Egbert: “Een goede nachtrust is van belang voor een gezond leven, om tot ontwikkeling te komen en om mee te kunnen doen gedurende de dag. Voor elke bewoner ziet een goede nachtrust er anders uit. Samen zoeken we altijd naar de juiste mix tussen ongestoorde nachtrust, zelfregie, privacy en veiligheid. We zien dat het aantal meldingen, waarbij er niets aan de hand is, afneemt door het nieuwe systeem op onze locaties. Dat is fijn, want dat betekent dat onze nachtzorgmedewerkers minder vaak op pad hoeven na een melding en dat bewoners niet onnodig gestoord worden tijdens de nacht.”

“Samen zoeken we altijd naar de juiste mix tussen ongestoorde nachtrust, zelfregie, privacy en veiligheid.”

Bel met ons: 088 35 20 100