Werken aan duurzaamheid doen we samen bij SOVAK

Bij SOVAK vinden we duurzaamheid belangrijk en denken we na over de nodige kostenbesparende en duurzame oplossingen.

Wist je bijvoorbeeld dat de meeste van onze locaties al over zonnepanelen, goede isolatie en ledverlichting beschikken? Daarnaast zorgen we ervoor dat alle locaties met zonnepanelen de (af)wasmachines en wasdroger laten draaien in de middag. Dit is namelijk het voordeligste tijdstip om elektrische apparatuur te gebruiken!

Bij SOVAK zorgen we voor kostenbesparende oplossingen

Verspilling is natuurlijk zonde. Het is niet alleen duur, maar ook nog eens slecht voor ons milieu. Hoe we dat samen kunnen voorkomen? Door bijvoorbeeld het (kantoor)licht uit te doen, wanneer een ruimte niet meer wordt gebruikt. Haal ongebruikte stekkers uit het stopcontact en laat de kraan niet onnodig lang open staan.

Zo zorgen we er samen voor dat we minder energie gebruiken en water verspillen. De kosten die we hiermee besparen kunnen we bijvoorbeeld weer investeren in nieuwe duurzame oplossingen of in onze zorg en ondersteuning.

“Samen besparen kan er dus voor zorgen dat er meer geld overblijft voor andere dingen op jouw locatie.”

Zij aan zij magazine van SOVAK

Jan de Kroon woont al ruim tien jaar bij SOVAK. Daarnaast neemt hij deel in de Cliëntenraad van SOVAK. Hier vertegenwoordigt hij bewoners van de verschillende locaties.

Jan: “Samen met de grote baas zitten we aan tafel en bespreken we wat er speelt en wat we kunnen verbeteren.” Tijdens deze vergaderingen wordt er ook besproken hoe we samen kunnen besparen bij SOVAK. Jan heeft hier al een aantal goede ideeën voor bedacht. Deze delen we natuurlijk graag met je!

Heb je zelf een goed idee om energie te besparen of om verspilling tegen te gaan? Bespreek het met je begeleider!

Wie betaalt wat?

Inzicht in inkomsten en uitgaven

Wie betaalt eigenlijk de energie, water of de boodschappen als je bij SOVAK woont? Annita Vossebeld (Accountmanager zorgverkoop en marktontwikkeling bij SOVAK): “SOVAK maakt elk jaar een folder voor bewoners waarin duidelijk vermeld staat wie wat betaalt. In de folder zie je welke uitgaven je per jaar kunt verwachten en of dat past bij de inkomsten die je hebt. Samen besparen kan er dus voor zorgen dat er meer geld overblijft voor andere dingen op jouw locatie. Of dat je zelf iets meer geld overhoudt aan het eind van de maand.”

Bekijk de folder: wie-betaalt-wat

Jan’s checklist om te besparen

  • Korter douchen
  • Doe voordelig je boodschappen: kies bijvoorbeeld voor een huismerk
  • Haal stekkers uit het stopcontact
  • Kachel aan? Raam dicht en sluit de deur als je naar buiten gaat!
  • Zet de verwarming een paar graden lager. En zet hem op tijd uit voordat je gaat slapen.
  • Als het buiten warm is de was buiten laten drogen in plaats van in de droger
Bel met ons: 088 35 20 100