Vrienden maken op de BSO bij SOVAK!

Florus en Joey wonen thuis bij hun ouders, zitten samen in de klas op Het Kasteel (Speciaal Onderwijs) en spelen sinds kort ook samen bij de buitenschoolse opvang (BSO) van SOVAK aan de Wolvenring in Breda. En dat willen ze niet meer missen.

Florus Hellemons vertelt over wat hij leuk vindt op de BSO.

Florus is 10 jaar, 3 jaar op de BSO, komt vier keer per week, gamet graag en houdt van knutselen, kleuren en naar Scouting gaan.

“Alles is leuk op de BSO!”

Als je Florus vraagt wat hij het leukst vindt aan de BSO dan is zijn antwoord: “Alles!”

Omdat Florus al een aantal jaren bij de BSO komt, ziet de begeleiding hem daar groeien. Voor Florus is de BSO een plek waar hij kan spelen in een extra veilige, bekende sociale omgeving. De kinderen die hij bij de BSO ziet, ontmoet hij ook weer bij de Scouting waar hij op zit. Conny, de moeder van Florus: “Toen de scholen dichtgingen in coronatijd vond Florus dat niet zo’n probleem. Maar wel dat hij niet meer naar de BSO kon. Hij was verdrietig, moest huilen en was boos. Hij miste de aandacht, het spelen en het kunnen zijn wie hij is.”

Joey Pekx vertelt over wat hij leuk vindt op de BSO.

Joey is 11 jaar, half jaar op de BSO, komt een keer per week, speelt graag in de ‘ballenbak’, houdt van Playmobil, kleuren en spelletjes.

“Op de BSO kan ik vrienden maken.”

Omdat Joey dichtbij een drukke weg woont, is het spelen en maken van nieuwe vrienden bij hem in de buurt niet gemakkelijk. Dat is een van de redenen dat Joey graag naar de BSO komt, want daar lukt dat wel. Na de zomervakantie wil Joey een dag extra naar de BSO komen, zo fijn vindt hij het. Hij vindt alle kinderen en al het speelgoed leuk. Maar zijn grootste vriend is op dit moment wel Florus.

Zijn ouders vullen aan: “Joey bloeit op. Er zijn grote veranderingen thuis. Hij schrijft thuis briefjes. Daar kan van alles opstaan. Ik ben boos of ik ben blij. Eerst deed hij dat niet. Dan gooide hij soms met spullen. Sinds hij naar de BSO gaat, komt hij ook voor zichzelf op. En doordat hij nu mee-eet op de BSO is hij iets makkelijker geworden met eten. Thuis proeft hij nu eerst in plaats van direct te zeggen dat hij het niet lust.”

Joey en Florus zitten op school bij elkaar in de klas en op donderdagmiddag kunnen ze ook nog samen spelen op de BSO.

Direct als ze binnenkomen duiken ze samen in de ballenbak waar op dit moment trouwens geen ballen inzitten ;-). Het is een lekker plekje om samen met allerlei speelgoed te spelen. Bijvoorbeeld met Playmobil!

Bel met ons: 088 35 20 100