Marijke Heijermans

Mijn begeleiders zorgen ervoor dat ik ongeveer één keer in de twee maanden lekker kan gaan shoppen.

Ik heb tot mijn 18 jaar in Amsterdam gewoond. En nu ben ik 78 jaar.
Daar ben ik ook naar de lagere en middelbare school geweest.

Op mijn 18e verhuisde ik naar Duin en Bosch in Castricum. Dat was een soort klein rusthuis. Ik heb ook een paar jaar op Texel gewoond bij een meneer en een mevrouw.

Vanuit Duin en Bosch in Castricum ben ik verhuisd naar SOVAK in Terheijden. Daar heb ik eerst op het Zeggeveld gewoond en nu op Ganzenpad 24. Ik vind dat ik hier mooi woon.

Winkelen is mijn grootste hobby. Mijn begeleiders zorgen ervoor dat ik ongeveer één keer in de twee maanden lekker kan gaan shoppen.
Eigenlijk zou ik veel vaker willen shoppen maar dat gaat niet. Ik moet namelijk eerst geld sparen voordat ik het kan uitgeven aan allerlei leuke dingen. Ik ga wel eens naar een tuincentrum of naar Ikea. V&D vond ik ook een hele leuke winkel, maar die is er jammer genoeg niet meer. Daar hadden ze altijd mooie tassen.

Het allerliefste ga ik naar Moerwijk in de Hoge Vugt. Dat is niet zo ver weg en er zijn veel winkels. Het is fijn dat het allemaal overdekt is. Er is ook een Chinees restaurant. Bami met saus en ei, heerlijk, daar smul ik altijd van.

En weet je wat ik graag koop? Tassen staat op nummer één. Maar ik koop ook graag ‘klokkies’ (horloges), naaispullen om mijn kleding te repareren, bloemen, een vaas, of een mooi wandkleed.

Ik werk op Activiteitencentrum Ruitervaartseweg. Ik vouw en snipper papier. Dat wordt natuurlijk een rotzooitje. Daarom veeg ik aan het einde van de werkdag alles weer netjes op. Ik heb ook wel eens inpakwerk gedaan. Allemaal kleine schroefjes en dopjes in een zakje doen. Nou, dat is rotwerk want alles valt op de grond. Ik vind snipperen en vouwen veel leuker.

We krijgen ook een kerstpakket op het werk, dat vind ik fijn.

Wonen op Ganzenpad 24 is leuk. Het is gezellig met mijn huisgenoten. We eten samen en kijken ook samen televisie. Soms moet ik wel een beetje lang op mijn eten wachten. Ik ga ook naar gymnastiek en spelletjes doen.

Bel met ons: 088 35 20 100