Leo Spaargaren

Leo was een van de eerste bewoners van de Van der Dussenlaan in Dussen. Zijn studio op de eerste verdieping is gezellig ingericht met kleurige meubels, planten en mooie foto’s aan de muur. Leo: “Mijn zus heeft geholpen met de inrichting van mijn kamer, ik voel me hier thuis.”

Alles op een rijtje

In de Van der Dussenlaan leeft Leo een zo zelfstandig mogelijk leven. Hij zorgt dat hij op tijd op zijn werk is en komt zijn afspraken na. Hij houdt zijn kamer schoon en opgeruimd. Zijn persoonlijke begeleider Sonja loopt regelmatig bij hem binnen om bij te praten. "Dat is fijn, bij haar kan ik mijn hart luchten en als ik ergens niet uit kom dan kan zij mij helpen met afspraken maken. Of we praten samen over hoe ik zaken kan aanpakken. Ik ben nogal een tobber en Sonja zet de dingen dan op een rijtje voor me. Dat heb ik echt nodig."

Hobby's

"Muziek is een hobby van mij, vertelt Leo, ik luister graag naar kerkorgelmuziek en geestelijke liederen. En ik zing ook graag. Ik word er soms wel een beetje emotioneel van. Ik vind die muziek zo mooi, dat ik soms ervan moet huilen. 
Het geloof is belangrijk voor mij. Met een vrijwilliger uit het dorp ga ik iedere zondag naar de kerk. Ik speel xylofoon in de Activoband, dat is een band voor mensen met een beperking. Een keer in de week repeteren we. Bij de band kom ik mensen tegen met wie ik gezellig kan kletsen." 
Met een aantal huisgenoten kan Leo goed opschieten en samen ondernemen ze leuke dingen. Zoals het jaarlijks uitje. Leo: "Dan gaan we bowlen, een rondvaart maken in de Biesbosch of we gaan uit eten. Dat is altijd erg gezellig met zo'n kleine groep."

Steeds een beetje zwaarder

"Ik werk in de groenvoorziening bij MidZuid hier in Dussen. Doordat ik nu veel last heb van mijn been ben ik nu even in de ziektewet. Lichamelijk wordt het werk steeds een beetje zwaarder voor mij. Daarom praat ik hierover met Sonja. Misschien zijn er andere mogelijkheden voor mij, want stil zitten kan ik niet."

Dol op Zeeland

"Een keer per jaar ga ik met mijn broer op vakantie naar Zeeland. Ik ben gek op Zeeland. Dat kun je wel zien, ik heb een paar mooie foto's van Zeeland aan de muur hangen en ik heb een replica van het vuurtorentje van Renesse hier staan. Ik vind het heerlijk om een paar weken in Zeeland te zijn. Dan denk ik nergens meer aan, dan ben ik er helemaal uit."

Een leuke vriendin

"Wat ik eigenlijk nog mis in mijn leven is een leuke vriendin. Die kom ik niet zomaar ergens tegen en ernaar op zoek gaan is niet gemakkelijk. Ik kan daarmee ook terecht bij mijn persoonlijke begeleider van SOVAK. Ze helpt me bijvoorbeeld om met iemand van een datingsite een afspraak te maken. Ik heb wel een paar leuke afspraken gehad, maar het is nog geen vaste relatie geworden. Het zou echt fijn zijn als ik hier in de buurt een leuke vriendin zou vinden. Afspraken maken gaat dan een stuk makkelijker."

Meer weten over wonen of activiteiten?

Zoek jij een fijne woning in de gemeente Altena? Een plaats waar jij je thuisvoelt en waar je 24 uur per dag de begeleiding krijgt die je nodig hebt? Ontdek dan wat SOVAK in Dussen, Sleeuwijk en Wijk en Aalburg voor jou kan betekenen. Je vindt hier niet alleen een prettige plek om te wonen, maar ook een groot aanbod aan activiteiten. Want elke dag doet ertoe. Wil je hier meer over weten?

Bel met ons: 088 35 20 100