CSI

Het is alweer 6 jaar geleden dat een groep cliënten van SOVAK en twee begeleiders met de catering van CSI, bedrijf in transportsystemen in Raamsdonksveer, zijn gestart. Annette van Onzenoort en Stefan van Dorst  vertellen over de groei die ze hebben doorgemaakt en de plannen die er zijn voor de toekomst.

Er was eens...

Annette is vanaf de start betrokken bij de catering van de CSI. Zij vertelt hoe het allemaal begon. “Omdat ik het bedrijf kende, wist ik dat de keuken in de bedrijfskantine al een tijdje stillag. Wij hebben een plan gemaakt en de directie van CSI een voorstel gedaan om met een groep cliënten en begeleiders van SOVAK de catering te gaan doen. Daar reageerden zij meteen heel enthousiast op. Zo zijn wij begonnen met twee dagen in de week de keuken van de bedrijfskantine te bemannen. We zorgen voor verse soep, salades, tosti’s en belegde broodjes.

Na een jaar zijn we uitgebreid naar drie dagen in de week. Natuurlijk wil CSI graag dat we vijf dagen in de week voor de catering zorgen.  Maar, jammer genoeg, zijn er niet genoeg medewerkers om dit te kunnen doen. Er zijn nu zes a zeven medewerkers met twee begeleiders per dag aanwezig."

Veel gebeurd

Stefan werkt drie dagen per week in keuken van CSI. Hij doet alle voorkomende werkzaamheden en werkt zelfstandig. Hij vertelt over de mooie veranderingen in de loop van de tijd.

“In december 2017 zijn we in het gebouw van CSI verhuisd naar een nieuw bedrijfsrestaurant. We kregen een mooie professionele keuken. Er is nu veel meer werkruimte voor iedereen. We kunnen daardoor goed samenwerken. Er is airco en dat is  fijn. Vooral als het zo warm is als afgelopen zomer. Het was veel beter uit te houden, ook voor de mensen die kwamen eten.”

Groei en teamgevoel

Annette: ”Toen we vijf jaar geleden begonnen hebben we alles moeten uitvinden. Hoe het allemaal werkt in de keuken en wat de wensen van de klanten zijn. Maar ook wat onze mogelijkheden waren en of we het samen voor elkaar kregen om een lekkere en gezonde lunch voor het personeel van CSI neer te zetten. De medewerkers van de catering hebben in die vijf jaar een enorme groei doorgemaakt. We zijn nu een goed geolied team. We zijn op elkaar ingespeeld en er wordt zelfstandig gewerkt. Er vertrekt wel eens iemand en er komt wel eens iemand bij maar het teamgevoel houden we vast. We weten wat er om 12.00 uur klaar moet staan voor de klanten en we doen ons best om dat samen voor elkaar te krijgen."

Samenwerking

Stefan vertelt dat hij zich echt een medewerker van CSI voelt. “Er is altijd goed contact met het personeel. Iedereen die komt eten in het restaurant is vriendelijk en we krijgen complimenten voor de broodjes, verse soep en salades.

Toen er plannen werden gemaakt voor het nieuwe bedrijfsrestaurant hebben we meegedacht. Over hoe we de keuken wilden inrichten. Wat goed werkt voor ons en wat we nodig hadden. Het is natuurlijk hartstikke fijn dat onze mening meetelt."

Werken in de catering

Nieuwe medewerkers worden goed ingewerkt. Zij leren de weg in de keuken, lunchgerechten klaarmaken en hun dag goed indelen. Maar ook veiligheid en hygiëne zijn belangrijke onderwerpen die aan bod komen. Annette: "Het is mooi als nieuwe medewerkers ervaring hebben in de catering maar dat hoeft niet. Gemotiveerd zijn is belangrijk en op de werkvloer leer je de fijne kneepjes van het vak."

Stefan voelt zich een echte horecamedewerker. Op school heeft hij al een aantal kooklessen gehad en hij heeft voor gezelschappen gekookt. Hij beheerst snijtechnieken en houdt in de gaten of de messen geslepen moeten worden.

Toekomst

Annette: “We zijn aan het nadenken over hoe we onze medewerkers verder kunnen opleiden.  Bijvoorbeeld met cursussen en workshops op het gebied van veilig werken, hygiëne, klantgericht werken, bedienen van de kassa en meer. Medewerkers kunnen zich op verschillende gebieden verder ontwikkelen, certificaten behalen, en daardoor steeds zelfstandiger werken."

Vind jij het leuk om in de catering te werken bij een bedrijf? Of zou je eens willen komen kijken? In de catering bij CSI kun je een periode 'op proef' werken.

Bel met ons: 088 35 20 100