Activiteitenbegeleider Chantal

Activiteitenbegeleider Chantal verzorgt individuele activiteiten voor cliënten die niet naar de dagbesteding gaan. 

Als Chantal van het activiteitencentrum Rietveld naar de Ridderpoort loopt, zit Henk al te wachten in de tuin. Chantal, activiteitenbegeleider: "Ik ben er speciaal voor jou Henk, wat wil je vandaag gaan doen?"
Henk krijgt wekelijks individuele activiteiten aan huis van Chantal. Samen kiezen zij een activiteit die op dat moment past bij Henk. Soms wandelen ze samen naar de Tuinderij om planten te kopen. Of ze gaan een boodschap doen bij de supermarkt in het dorp. Daar komt Henk vaak oude bekenden tegen met wie hij graag even bijkletst.
Vandaag kiest Henk voor Shantala massage. "Ik heb wat last van spierpijn in mijn armen en als ik Shantala massage krijg, dan kan ik goed ontspannen."

Liefdevol aanraken

Chantal: "Vaak zijn aanrakingen functioneel, bijvoorbeeld tijdens verzorgingsmomenten zoals wassen en aankleden. Shantala is een bepaalde manier van aanraken. Ritme, herhaling, structuur, rust en aandacht staan centraal. Shantala massage is liefdevol aanraken met aandacht. De massage wordt over de kleding heen gegeven. Handen maken vloeiende, vertraagde en ritmische bewegingen en het contact met het lichaam wordt niet verbroken. Zo is de massage heel voorspelbaar en kun je je er makkelijk aan overgeven. Cliënten ervaren dat aanraken ook prettig kan zijn en voor rust en ontspanning zorgt."

Ontspanning

Henk installeert zich in de gemakkelijke stoel op zijn kamer terwijl Chantal voorbereidingen treft. Ze zet de aroma-diffuser met bloemengeur aan en er klinkt een zacht muziekje. Chantal maakt strijkende bewegingen vanaf Henk z'n schouder over zijn arm naar de pols. Henk z'n blik wordt wat dromerig en hij stopt met praten. Henk weet precies waar hij in dit speciale uur voor gekozen heeft. Het ontspannen kan beginnen. Heel af en toe wil Henk toch iets vertellen of vragen tijdens de massage. Dat kan allemaal, het is zijn tijd.

Individuele activiteiten

Sommige cliënten bezoeken niet dagelijks een activiteitencentrum wegens ziekte of omdat het te vermoeiend is om activiteiten in een groep te doen. Zij krijgen een paar keer per week individuele activiteiten aangeboden door activiteitenbegeleiders. Aandacht, liefde en een luisterend oor is wat Chantal de cliënten biedt. "Shantala is mijn specialiteit maar ik ga ook vaak wandelen met cliënten, we doen een spel of we gaan naar het dorp voor een boodschap. Ik probeer daarbij altijd contact te maken met mensen in het dorp. Het belangrijkste is dat ik er speciaal voor hun ben."

Bel met ons: 088 35 20 100