Helpen tijdens de zomer? Graag!

Samen genieten van de zomer 

In de zomer genieten veel SOVAKmedewerkers van een welverdiende vakantie. Tijd om uit te rusten en het werk even los te laten om daarna weer opgeladen aan de slag te kunnen gaan. We doen ons uiterste best om ook voor onze bewoners en deelnemers van onze dagbesteding net dat beetje extra te bieden wat de zomer juist zo leuk maakt. Maar met veel mensen op vakantie en de voortdurende krapte op de arbeidsmarkt is het rondkrijgen van de bezetting geen makkelijke klus.  

Werken met bekende gezichten 

Wij streven ernaar om op onze woon- en dagbestedingslocaties zoveel mogelijk met bekende gezichten te werken voor onze cliënten. Net als vorig jaar helpen de mensen van de ondersteunende diensten en behandeling op de locaties. Wanneer dit een keer niet lukt, of als de bezetting minimaal is doordat een medewerker onverwachts uitvalt, is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven over wat haalbaar is binnen deze omstandigheden en hoe we elkaar daarbij kunnen helpen.  

Wat kunt u (als naaste) doen om te helpen?  

Helpen kan op verschillende manieren. Van een keer helpen met de verzorging, het naar bed brengen, helpen tijdens de maaltijden, het maken van een wandeling of ondersteuning bieden tijdens een dagbestedingsactiviteit. Bespreek met onze teams wat u als naaste kunt doen om onze zorgmedewerkers te ontlasten en wat bij u past.   

Op vakantie? 

Gaat u op vakantie, een weekendje weg of een dag iets leuks doen en neemt u daarbij uw verwant die bij SOVAK woont en/of dagbesteding volgt met u mee? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door zodat wij daar met de bezetting rekening mee kunnen houden. 

Vragen?   

Neem voor vragen over de zorg contact op met de (persoonlijk) begeleiders van onze locaties. Als we een grote uitdaging verwachten met de bezetting op een locatie dan neemt de Manager Zorg hierover contact met u op. Met de maatregelen en oplossingen genoemd in dit bericht weten we dat de kwaliteit van zorg voor onze cliënten in de zomer op orde blijft. Dat de dagbesteding en het zomerprogramma gewoon doorgaan en dat iedereen van een fijne vakantie kan genieten.  

Het lukt ons als we het samen doen, zij aan zij. 

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?

Bel met ons: 088 35 20 100