Informatie over corona

SOVAK

In dit bericht houden we je op de hoogte van de situatie rondom het coronavirus bij SOVAK. Werk je bij SOVAK? Raadpleeg dan de informatie op Mijn Portaal. 

Op vrijdag 10 maart jl. heeft het kabinet het advies van het OMT overgenomen om de laatste corona adviezen te laten vervallen. Dat betekent dat het (zelf)test en isolatie advies per direct komt te vervallen.  Dit is mogelijk omdat de afweer in Nederland inmiddels hoog is en weinig mensen ernstig ziek worden van de huidige virusvarianten. Wel roept het kabinet iedereen op om het gezonde verstand te blijven gebruiken bij griep- of verkoudheidsklachten.

Met deze afschaling zal ook het uitbraakteam van SOVAK ontbonden worden. 

Basisadviezen 

Als je bijvoorbeeld hoest, niest, keelpijn of een loop-of snotneus hebt, gelden er nog wel een aantal dringende adviezen: 

- Blijf thuis wanneer je ziek bent/koorts hebt, 

- Hoest en nies in je elleboog en was vaak en goed je handen, ook als je geen klachten hebt en zorg voor voldoende ventilatie van binnenruimtes. 

Vaccinatie 

Voor wat betreft de vaccinaties volgt SOVAK het advies van het RIVM op. Indien nodig volgt hierover op een later moment nadere berichtgeving vanuit onze Medische Dienst.  

Meer informatie over corona?
Kijk dan op de website van de Rijksoverheid, het RIVM of bel met het landelijke informatienummer van de overheid: 0800-1351. 

Tip: Steffie legt in eenvoudige taal uit over het coronavirus, testen en vaccineren op de website: https://corona.steffie.nl

Vragen?

Neem dan contact op via vragenovercorona@sovak.nl

Laatste update: 15 maart 2023

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?

Bel met ons: 088 35 20 100