Eerste kerststallenroute in Terheijden

Een feestelijke opening

Op maandag 19 december om 18.00 uur is de feestelijke opening van de allereerste kerststallenroute in Terheijden. Wethouder Harry Bakker van de Gemeente Drimmelen geeft dan het startsein voor deze feestelijke wandel- of fietsroute bij het Activiteitencentrum Gruijtplein van SOVAK aan het Koningsveld 1 in Terheijden.  

Al jaren wordt er voor de bewoners van SOVAK, organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, in Terheijden een kerstactiviteit georganiseerd. De afgelopen twee jaar gooide corona roet in het eten. Reden voor een aantal enthousiaste vrijwilligers om een alternatief te verzinnen. Niet alleen voor SOVAK maar voor het hele dorp.  

Lianne van der Wel en Petra Roemer van SOVAK brachten de bal aan het rollen en zochten contact met Lilian Lambregts van Gemeente Drimmelen. Ook Petra Kimmel van Dorpsgericht werken, Thecla Flipsen van Surplus/Dorpsgericht Werken, Marij van Ham van Droomwerelden en Maggie Verkerke van SOVAK werden bij de organisatie betrokken. De afgelopen weken is er flink gelobbyd in het dorp en dat resulteerde in deelname van ruim 60 adressen aan de eerste kerststallenroute in Terheijden.  

Petra Roemer, vrijwilligerscoördinator van SOVAK is razend enthousiast over het aantal deelnemers. “De reacties die we krijgen zijn ontzettend leuk! En dan moet de aftrap nog komen.”  

Publieksprijs 

Voor de mooiste, beste of meest originele kerststal die te zien is op de route is een publieksprijs in het leven geroepen. De winnaar wordt op 6 januari 2023 bekend gemaakt via de social- mediapagina en op de website van de kerststallenroute. Er valt een creatieve workshop bij Droomwerelden in Terheijden te winnen.  

Plattegrond 

De route is te wandelen of te fietsen vanaf 19 december tot en met 6 januari 2023. Er zijn verschillende routes te volgen in het dorp. Een plattegrond van de kerststallenroute is te verkrijgen bij SOVAK, Activiteitencentrum Gruijtplein, Koningsveld 1 in Terheijden. Tevens staat op http://www.kerststallenrouteterheijden.nl de plattegrond en hier vindt u hier ook meer informatie.  

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?

Bel met ons: 088 35 20 100