Zorgaanbieders in West-Brabant en Zeeland kiezen voor één gezamenlijk aanmeldformulier

Wanneer iemand zorg nodig heeft, krijgt hij vaak te maken met een veelvoud aan aanmeldformulieren. Binnen de regio West Brabant West en Zeeland is dat binnenkort verleden tijd. Negen zorgaanbieders in deze regio hebben hiervoor de handen ineengeslagen. Ze gaan met een uniform formulier werken: het Eén-Aanmeldformulier. Zo wordt het de zorgzoeker makkelijker gemaakt om passende zorg te vinden.

Uniform aanmeldformulier helpt de klant die zorg zoekt

"Als zorgaanbieders is het ons doel om het voor mensen met een beperking makkelijker te maken om zorg te zoeken. Daarom kiezen we ervoor om met het Eén-Aanmeldformulier te werken' zegt Sigrid Drukker, werkzaam bij SOVAK en initiatiefnemer van het Eén-Aanmeldformulier." 

Basisvragen

Op het Een-Aanmeldformulier staat een aantal basisvragen waardoor snel voor de zorgaanbieders helder wordt welke zorg wordt gezocht. Hierdoor vinden mensen die op zoek zijn naar de juiste zorg sneller antwoorden op hun vragen. Gaat het om een woonvraag? Of zoekt iemand dagbesteding? Of is het juist een vraag voor buitenschoolse opvang, logeren of begeleiding thuis? Deze basisvragen kan de klant kwijt op dit ene formulier.

Toestemming

De persoon die het formulier invult moet wel toestemming geven zodat alle deelnemende zorgaanbieders de gegevens in mogen zien. Dit is nodig zodat een goed beeld kan worden gekregen van de zorgvraag van de zorgzoeker.

Sigrid Drukker: 'Voor onafhankelijke cliëntadviseurs zoals MEE en Secura is dit een uitkomst. Zij hoeven bij de cliënt slechts een keer een formulier in te vullen en een keer een handtekening te vragen om vervolgens de zorgvraag uit te zetten bij meerdere zorgaanbieders'.

De zorgaanbieders voor mensen met een beperking in de regio West Brabant West en Zeeland die het Een-Aanmeldformulier aanbieden zijn: Gors, ’s Heerenloo, Philadelphia, Prisma, SDW, S&L Zorg, SOVAK, Tragel, Zuidwester. Zij volgen hiermee de regio Utrecht, Gooi & Vechtstreek die nu een aantal jaar werkt met het Eén-Aanmeldformulier.

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?