Werken op kinderboerderij Floreffehoeve

Midden in een woonwijk in Werkendam ligt Floreffehoeve. Een kleine en levendige kinderboerderij waar op een donderdagochtend de medewerkers zich niets aantrekken van de druilerige regen en druk bezig zijn met de dieren voeren en hokken verschonen. Marjolein, Johanna, Sjakira, Diana, Edward en begeleider Sjanie werken er hard en met veel plezier.

De hele dag tussen de dieren

Marjolein staat klaar met een emmer voer om de kippen eten te geven. Marjolein: “Ik moet meteen aan de slag want de dieren hebben honger." Marjolein is gek op dieren: “Konijnen zijn mijn lievelingsdieren. Als ik de konijnen eten heb gegeven dan zoek ik altijd even de Vlaamse reus op om te knuffelen." Marjolein is een echt buitenmens en daarom kiest ze voor werken op de kinderboerderij.

Johanna is bezig met het uitmesten van de ponystal. Dat is best een pittig karwei en ze wordt niet graag gestoord. Ze werkt lekker door zodat de pony’s weer een schoon verblijf hebben.
Het geitenverblijf vegen is het werk van Diana. Dat doet ze zorgvuldig en in haar eigen tempo. Complimenten krijgen doet haar goed en ze vindt het fijn dat de geiten straks weer rond kunnen dartelen in een schoon verblijf.

Jakira vertelt over haar werk op de kinderboerderij: “Ik ben een echte dierenvriend, daarom werk ik hier. Ik zorg samen met Johanna voor de pony’s.”
Jakira zorgt er ook voor dat de koffie klaarstaat als iedereen zich meldt in de kantine voor de koffiepauze.
In de moestuin mogen de bezoekers en de medewerkers van de kinderboerderij aardbeien plukken. Jakira: “We hadden een goede aardbeienoogst dit jaar, we hebben er heerlijk van gegeten. We wieden ook onkruid in de moestuin."
Het kleine winkeltje op de kinderboerderij wordt bemand door vrijwilligers. Jakira: ”Wij zorgen voor de voorraad van ijsjes en snoepzakjes.”

Ik beteken iets voor de mensen in Werkendam

In 2020 sloot jobcoach Irma zich aan bij een bespreking in Werkendam waar ook de beheerders van Floreffehoeve aanwezig waren. Van het één kwam het ander en sinds maart 2021 is kinderboerderij Floreffehoeve een fijne werkplek voor 5 cliënten van SOVAK.
Sjanie: “We werken samen met de beheerders, vrijwilligers en de stagiaire van de kinderboerderij. We stemmen het werk af en iedereen heeft zijn eigen taken. Onze cliënten zijn gebaat bij structuur en regelmaat. Iedereen weet zo waar hij of zij aan toe is en het zorgt voor zelfstandigheid en een verantwoordelijkheidsgevoel.
Jakira: “Ik zit lekker in mijn vel als ik niet teveel taken heb en alles duidelijk is. Werken op de Floreffehoeve maakt me blij omdat het nuttig is en omdat ik iets beteken voor de mensen in Werkendam.”

Toekomst

Sjanie: “Er is werk genoeg te doen op de boerderij. Iedereen heeft zijn plek en werkt met plezier. Als we er aan toe zijn kunnen we het werk verder uitbreiden.
We kunnen bijvoorbeeld een rol in het winkeltje hebben door ijsjes te verkopen op warme dagen. Er worden ook kinderfeestjes georganiseerd, hier kunnen onze cliënten aan meewerken door bijvoorbeeld te zorgen voor de hapjes en drankjes en mee te helpen met creatieve activiteiten en speurtochten. We willen ons team dan ook graag uitbreiden”

Kinderboerderij Floreffehoeve is een betekenisvolle werkplek voor Jakira, Marjolein, Diane, Johanna en Edward. Ze maken deel uit van het boerderijteam en leveren door hun werk een fijne bijdrage in de samenleving in Werkendam.

Kijk hier voor meer informatie: https://www.sovak.nl/dagbesteding/activiteiten/kinderboerderij-floreffehoeve

 

 

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?