Vrijwilliger Cees Loonen krijgt een Koninklijke onderscheiding

Op vrijdag 24 april kreeg Cees Loonen een telefoontje van de burgemeester Marc Buijs van de gemeente Oosterhout: "Wanneer je zo ontzettend veel doet zoals u dan valt dat mensen op. Dan is er altijd iemand die denkt, daar moeten wij iets mee." Daarna kreeg Cees te horen dat hij tot Lid van de Orde van Oranje Nassau benoemd wordt.

Voor Cees, en zijn vrouw, was dit een heel bijzonder en emotioneel moment. Cees: "Ik schiet er vol van en ik vind deze toejuiching echt geweldig!" De burgemeester beloofde hem dat op het moment dat het echt weer kan, hij het lintje daadwerkelijk krijgt opgespeld.

Het team van Koningsveld 18-20, de Ontspanningsdienst, voetbalvereniging SV Terheijden en Zandsculpturen Oosterhout hebben Cees voorgedragen voor een Koninklijke onderscheiding.

Sinds 1995 is Cees actief als vrijwilliger bij SOVAK. Hij ondersteunt bij het voorbereiden van festiviteiten zoals carnaval, het zomerprogramma en de kerstviering.
Op Koningsveld 18-20 (maar ook op andere woonlocaties) is Cees altijd actief. Hij begeleidt cliënten bij uitjes, lost vervoersproblemen op en doet hand- en spandiensten op de dagbesteding.

Ook bij de voetbalvereniging SV Terheijden heeft Cees een belangrijke vrijwilligersrol. Wekelijks traint hij het G-team met veel enthousiasme. Veel spelers van het G-team zijn bewoners van SOVAK. Hij regelt hij dat de spelers de jaarlijkse open dag van NAC bezoeken en meedoen met diverse toernooien van G-teams in Brabant.

Team Koningsveld 18-20: "Je kunt altijd een beroep op Cees doen. Hij staat altijd voor je klaar. Hij brengt rust en gezelligheid en is altijd positief. Cees is goud waard!"

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?