Veel interesse voor woonvorm jongeren met verstandelijke beperking.

Jongeren met verstandelijke beperking.

Op donderdag 15 september organiseerde SOVAK een eerste kennismakings- en informatie bijeenkomst voor ouders/verzorgers van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking uit Klundert en directe omgeving, die interesse hebben in een woonvoorziening voor hun zoon of dochter.

Om ook in de toekomst mooie en passende huisvesting te bieden voor mensen met een verstandelijke beperking onderzoekt SOVAK welke nieuwbouw- en renovatieplannen er nodig zijn in de gemeente Klundert. Dat doen we niet alleen. Al enige tijd is SOVAK in overleg met Maria van Rosmalen en Ria Mol uit Klundert, beide moeders van jongvolwassen kinderen met een verstandelijke beperking. Samen oriënteren wij ons op een wooninitiatief in Klundert.

 

Ons kent ons

Deze wens van Ria, Maria en SOVAK wordt door meer ouders gedeeld zo bleek tijdens de informatiebijeenkomst. Teuntje van Groesen (Manager Zorg bij SOVAK): “Vooral het stukje met en in de gemeenschap wordt als iets positiefs ervaren, maar ook als iets herkenbaars voor Klundert. De sociale controle, het ons kent ons, en het hebben van een baantje bij de plaatselijke groensector, zwembad en winkel. Dat vinden deze ouders ontzettend belangrijk voor hun zoon of dochter met een verstandelijke beperking.”

 

Zelfstandig wonen

SOVAK heeft tijdens de informatiebijeenkomst een goed beeld gekregen van de woonwensen en is erg enthousiast over de ideeën. Duidelijk is geworden dat meerdere ouders een fijne woonvorm zoeken, waar hun kinderen met goede begeleiding en zorg redelijk zelfstandig kunnen gaan wonen. Daarbij vinden ouders het belangrijk dat er enige vorm van inspraak mogelijk is.

 

In een hechte gemeenschap

Net als Ria en Maria vinden al deze ouders het erg belangrijk dat hun kind in het vertrouwde Klundert, waar een hechte gemeenschap is en waar hun kinderen al hun hele leven lang deel van uit maken, kunnen blijven wonen. Teuntje van Groesen: “We hebben nu een scherper beeld bij de zorgvragen van deze gezinnen. Afhankelijk van de leeftijd is er een woonbehoefte soms op korte termijn en soms pas op een termijn van 2 tot 7 jaar. Samen gaan we kijken hoe we deze woonwensen kunnen vertalen naar een mooie woonvoorziening in Klundert waar jongvolwassenen, met een beperking, met de juiste begeleiding en zorg kunnen gaan wonen.”

 

Meer informatie? Kijk op www.sovak.nl of bel 088 - 3520100.

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?

Bel met ons: 088 35 20 100