Start bouw appartementen Rijpstraat Breda

Op woensdag 1 december ging de eerste schop de grond in voor de bouw van 110 sociale huurappartementen aan de Rijpstraat/Nansenweg in Breda. Het is een bijzonder project voor woningcorporatie WonenBreburg, Gemeente Breda en zorgpartners waaronder SOVAK. 

Het project in de Bredase wijk Heuvel wordt een community waar iedereen meetelt en op zijn of haar eigen manier zijn steentje bijdraagt. Het project zet sterk in op verbinding tussen bewoners onderling én met de wijk.

Het nieuwbouwproject bestaat uit twee woonblokken. Het eerste woonblok, met 53 zelfstandige huurappartementen, is een gemengd wonen project van WonenBreburg. Hier ontstaat straks een levendige, sociale wooncommunity met plek voor iedereen. Samen met de zorgpartners, Prisma, SOVAK, SMO Breda en Zintri Zorggroep en Gemeente Breda, stelt WonenBreburg een groep huurders samen die er bewust voor kiest een goede buur te zijn.

Levendige, sociale community

Samen faciliteren en activeren de betrokken partijen de sociale community waar iedereen meetelt, iets voor elkaar betekent en waar oog is voor elkaar. De groep bestaat uit 33 reguliere woningzoekenden en 20 bewoners vanuit de betrokken zorgorganisaties. Zo ontstaat een levendig wooncomplex waarin iedereen mag zijn wie hij of zij is. Het project heeft straks een gemeenschappelijke keuken en een ruimte met een wijkfunctie. Wat dit precies voor ruimte wordt, bepaalt de community samen. Het project draagt bij aan het programmaplan Pact Wonen en Zorg Breda. Iedereen moet in Breda fantastisch kunnen wonen én blijven wonen.

Bekijk hier de video over de start bouw met interviews met de gemeente, WonenBreburg, Marie-Louise van der Kruis namens SOVAK en alle andere zorgpartners: 

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?