SOVAK ondertekent nieuwe samenwerkings-
overeenkomst ervaringsdeskundig-
heid

Samen met negen andere zorgorganisaties, het CZ zorgkantoor, LFB en Tranzo werkt SOVAK samen in het Consortium Ervaringsdeskundigheid van mensen met een verstandelijke beperking. Deze organisaties tekenden eind vorig jaar een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Marie-Louise van der Kruis: “Onze ervaringsdeskundigen leren waarom leren van ervaringen belangrijk is. Niet alleen voor zichzelf, maar ook om anderen verder te helpen. Dat vind ik ontzettend waardevol en daarom ook ontzettend belangrijk om met elkaar voort te zetten.”

Het Consortium Ervaringsdeskundigheid bestaat sinds 2012 en ontwikkelde samen met Fontys een opleiding tot ervaringsdeskundige. Sindsdien hebben tientallen mensen met een verstandelijke beperking de opleiding gevolgd, waaronder ook enkele cliënten van SOVAK. In de nieuwe overeenkomst hebben de deelnemers gezamenlijke afspraken vastgelegd om ervaringsdeskundigheid verder te promoten en te ontwikkelen.

De ervaringsdeskundigen binnen SOVAK zetten zich op verschillende wijze. Zij geven onder andere voorlichting op scholen, nemen deel aan sollicitatieprocedures, zijn in gesprek met medewerkers van de gemeenten en zorgkantoor.

Wil je meer weten over ervaringsdeskundigheid of heb je vragen?
Stuur dan een e-mail naar: ervaringsdeskundigen@sovak.nl

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?