Fijn wonen op Ravensnest 5

Ravensnest 5 is de laatste van de drie nieuwbouwwoningen in Terheijden die in december 2021 opgeleverd zijn.

Eigen studio

7 december verhuisden 12 cliënten naar hun spiksplinternieuwe woning in Terheijden. De volwassen cliënten hebben een matig tot ernstig verstandelijke beperking. De meeste cliënten woonden al bij SOVAK maar ook twee nieuwe bewoners verhuisden naar hun nieuwe studio.
De woning is opgesplitst in twee eenheden die met elkaar verbonden zijn.
Iedere bewoner heeft een eigen zit-slaapkamer met badkamer. De studio's hebben een eigen terras omzoomd door een lage beukenhaag.
Sommigen terrassen liggen aan de voorkant van de woning aan de rustige straat en anderen aan de achterkant, grenzend aan de gezamenlijke binnentuin.

Fijne tuin

De beschutte tuin heeft veel ruimte om met goed weer buiten te zitten, lekker te schommelen of op de grote trampoline te springen. Heb je zin om een rondje te fietsen of een wandeling te maken? Dan kan dat in de grote binnentuin waar ook Ravensnest 1 en 3 aan grenzen. Ook hier kun je op beschutte plekjes op een bankje even lekker uitrusten.

Spannend

Meriam is trots op haar studio. Ze is graag buiten maar ze neemt zo nu dan ook even de tijd om op haar kamer te zijn. "Het is mooi geworden hè?"
Natuurlijk is het heel spannend als je nieuw komt wonen bij SOVAK.
Mira: "Ik vind het leuk maar ook wel wennen hoor. Ik ben trots op mijn nieuwe kamer."
Voor ouders is het natuurlijk ook wennen. Maar als de mogelijkheden er zijn, zijn zij altijd welkom om op bezoek te komen en sfeer te proeven.

Ook het nieuwe team van Ravensnest 5 maakte een goede start in de nieuwbouw.
Enya: "We hebben samen een goede klik, onze neuzen staan dezelfde kant op. Dat werkt prettig.
Het is fijn dat onze cliënten veel privacy hebben en we verheugen ons erop om samen van de tuin te genieten."

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?