Beweegroute Terheijden in gebruik genomen

Wat is er nu fijner dan sportief bezig zijn in de buitenlucht? Loop samen de beweegroute Terheijden en laat je uitdagen door de oefeningen onderweg.

SOVAK heeft actief meegedacht met het inrichten van de beweegroute Terheijden.
De beweegroute bestaat uit diverse uitgestippelde routes waar je langs kunt lopen met extra mogelijkheden om te sporten en te bewegen. Op iedere route kun je beweegtoestellen en opdrachten voor oefeningen vinden. Zo wordt het gemakkelijk en gezellig om samen te bewegen en te sporten. Eén van de routes loopt langs de woningen van SOVAK door het Gruijtpark. Op het Koningsveld staat een uitnodigende mandschommel en een aantal paaltjes met de oefeningen die je daar kunt doen.

De officiële opening van de beweegroute zal vanwege de coronamaatregelen op een later moment plaatsvinden. Je kunt zelf al wel in beweging komen en de toestellen gebruiken.

De werkgroep beweegroute Terheijden bestaat uit gemeente Drimmelen, SOVAK, Kompan Let's play en de buurtsportcoaches. De beweegroute is mogelijk gemaakt door subsidie vanuit de Koerskaart 'Denk mee, Doe mee'

Hier vind je de beweegroutes in Terheijden

Hanneke Buurma, bewegingsagoog en lid van de werkgroep:

"Samen met Paulien heb ik de route gelopen en de oefeningen gedaan. Paulien vond de sportieve uitdaging onderweg leuk. Haar huisgenoten van Koningsveld 22-24 staan al te trappelen om de route ook te gaan lopen. Het leuke is dat de beweegroute voor iedereen is. Voor de basisschoolkinderen, de mensen uit het dorp en voor onze cliënten.
Bewegen in je leefomgeving is normaal!"

 

Heb je nog vragen?

Of wil je meer weten over onze zorg?