Kom binnenkijken bij kinderboerderij Floreffehoeve van SOVAK

Op deze zonnige maandagochtend zijn we te gast bij kinderboerderij Floreffehoeve in Werkendam. Begeleider Sjanie Kraaieveld staat ons al op te wachten. Het is koffiepauze op de dagbesteding dus we kunnen gelijk aanschuiven.

Een rondleiding over de kinderboederij door Jakira van SOVAK

Na de koffie geeft Jakira een uitgebreide rondleiding over de gezellige kinderboerderij. Alle dieren worden uitstekend verzorgd door de cliënten. Onze gids is vooral fan van geit Bobbie en de twee shetlandpony’s, waarvan er eentje al bijna 25 jaar oud is.

Jakira heeft veel plezier in haar werk met de dieren en dat geldt ook voor de andere cliënten. Het werk bestaat vooral uit het schoonmaken van de verblijven van de dieren en ervoor zorgen dat het voer op tijd gegeven wordt. Elke cliënt heeft eigen taken en eigen favoriete dieren. Zo is Diana vooral in het kippenhok te vinden, terwijl Denise het een ontspannen taak vindt om de konijnen, cavia’s en paarden te verzorgen.

Ook worden er op de kinderboerderij huishoudelijke klusjes door de cliënten gedaan, zoals afval opruimen, de afwas en diverse kook- en bakactiviteiten.

Met behulp van de vrijwilligers zijn onlangs een aantal hokken vernieuwd

Maar zoals op elke boerderij is er altijd werk en behoefte aan meer handjes. Dus heb je tijd om je zinvol en betekenisvol in te zetten op de kinderboerderij? Kijk dan even op de website van kinderboerderij Floreffehoeve: www.kinderboerderij-werkendam.nl

Kinderboerderij Floreffehoeve met de naastgelegen speeltuin is dagelijks geopend van 09.00-12.00 uur en van 13.30-16.00 uur (in de zomer tot 17.00 uur).

De cliënten van SOVAK zijn op maandag en donderdag van 09.00-15.30 uur aanwezig.

Bel met ons: 088 35 20 100