“Ik vind het leuk om samen te zingen”

Wilma woont bij SOVAK in Wijk en Aalburg

Wilma is 67 jaar en woont al haar hele leven in Wijk en Aalburg. “Ik heb al in vier straten gewoond en sinds twee jaar woon ik in een studio van SOVAK aan de Markt 60. Dat bevalt me goed.”

Wilma houdt van gezelligheid maar ze is ook graag op zichzelf. “Ik kan met de andere bewoners in de gezamenlijke woonkamer eten, maar dat vind ik te druk. Dan eet ik liever gewoon hier in mijn eigen woonkamer.” Begeleider Inge: “Omdat Wilma het niet prettig vindt om in de gezamenlijke woonkamer te eten, komt de begeleider meestal bij haar in haar studio eten. Zo beperken we haar prikkels en kunnen we rustig samen eten. Daarna hebben we alle tijd en aandacht voor de andere bewoners in de gemeenschappelijke woonkamer.”

Dagbesteding

Sinds twee jaar is Wilma met pensioen. Daarvoor werkte ze, eerst via MEE en het sociaal werkbedrijf in Oosterhout. “Nu ik met pensioen ben, wil ik wat te doen hebben. Daarom ga ik hier beneden naar de winkel. Dat is de dagbesteding van SOVAK op Markt 58. Daar doe ik van alles: tekenen, kleuren,  breien, noem maar op. Mijn zus woont in Zwitserland, maar ze is nu even in Nederland. Vandaag is ze in de winkel geweest en heeft ze een mooie poncho gekocht die we bij  de dagbesteding hebben gemaakt. Mijn broer komt ook vaak langs. Hij woont hier gelukkig niet zo ver vandaan.” 

Samen zingen tijdens het douchen

Muzikaal is Wilma ook. Ze pakt haar melodica erbij en speelt zonder haperen een liedje uit een boek vol bladmuziek. “Beneden bij de dagbesteding hebben we vaak ook muziek aanstaan. Het liefst hoor ik Omroep Brabant, dat is gezellige muziek. Ik vind het trouwens ook leuk om te zingen. Nederlandstalige liedjes, of kerkliedjes.” Het liefst zingt Wilma in de douche. Inge, haar begeleider, zingt dan graag met haar mee. “Dat galmt zo lekker. Dus als ik Wilma help met douchen, zijn we meestal samen aan het zingen.” 

Activiteiten aan huis

Nu Wilma een dagje ouder wordt en last heeft van osteoperose zit een ongeluk in een klein hoekje. “Vorig jaar heb ik allebei mijn armen tegelijk gebroken. Dat was echt heel erg vervelend. Maar de fysiotherapeut en de ergotherapeut van SOVAK komen gelukkig gewoon hier naartoe om te oefenen. En toen de dagbesteding vanwege corona dicht moest, kwamen de activiteitenbegeleiders ook hier aan huis. Dat was fijn, want zo kon ik toch creatief bezig zijn.”

Ook hier wonen?

Meld je aan!

Om voor begeleid wonen bij SOVAK in aanmerking te komen, is een geldige indicatie of beschikking nodig. Samen met het adviesteam wordt bepaald wat voor jou een goede plaats zou zijn voor begeleid wonen. Wil je meer weten of wil je je meteen aanmelden? Neem dan contact op met afdeling Cliëntservice en ontdek jouw mogelijkheden! 

Bel met ons: 088 35 20 100