Geluk bij SOVAK in Dussen

Op de Van der Dussenlaan in Dussen wonen 11 cliënten in hun eigen studio. Zij hebben allemaal hun eigen wensen en dromen. Die gaan over liefde, vriendschappen, werk, hobby en de toekomst. Adrie, Leo en Patries vertellen hun verhaal.

Leo Spaargaren over wonen bij SOVAK

Leo is 61 jaar, is dol op zijn vriendin en kijkt uit naar zijn pensioen.

“Het liefste heb ik de kerstlampjes het hele jaar door aan.”

Hoe lang, dat weet Leo niet meer precies maar al heel lang woont hij op de Van der Dussenlaan. Op de eerste verdieping is zijn gezellige studio. Leo houdt van kerstsfeer. “Het liefste heb ik de kerstlampjes het hele jaar door aan.”

Leo heeft een baan in de groenvoorziening. “Leuk werk, maar ik kijk uit naar mijn pensioen. Ik hoop dan parttime te gaan werken op de Tuinderij. Als het slecht weer is kun je daar ook binnen werken.”

In de Activo-Band spelen Leo en zijn vriendin Christine allebei xylofoon. Na de repetitie op zaterdag brengen zij het weekend samen door. “Ik ben heel gelukkig met Christine. Door de week, als we niet samen zijn, dan beeldbellen we met elkaar. Misschien gaan we ooit dichter bij elkaar wonen en, wie weet, samenwonen. Ik hoop echt dat die droom nog een keer uitkomt.”

Adrie Branderhorst over wonen bij SOVAK

Adrie is 53 jaar, werkt met kinderen en wordt blij van uitstapjes.

Adrie is één van de eerste bewoners van de Van der Dussenlaan. “Mooie studio heb ik hè, daar ben ik echt trots op. Kijk, dit is mijn gemakkelijke stoel. Daarin kan ik televisiekijken met mijn voeten omhoog. Het liefste kijk ik naar Goede tijden, slechte tijden.”

Tussen kinderen voelt Adrie zich goed. Ze werkt op een kinderdagverblijf en bij een gastgezin. “Ik speel met de kinderen en ik zorg ervoor dat het huishouden goed verloopt. Dit werk past precies bij mij.”

Met haar vriend Toon maakt Adrie leuke uitstappen. Naar de dierentuin of lekker uit eten. “Afgelopen zomer ben ik op vakantie geweest naar Bergeijk. Ik word altijd zo blij van gezellig met elkaar zijn en leuke dingen doen.

Patries Zwart over wonen bij SOVAK

Patries is 53 jaar, heeft haar plekje gevonden en maakt prachtige diamond paintings.

“Ik ben een echt buitenmens”

Samen met haar hondje Chanel en poes Gucci woont Patries nu twee jaar op de Van der Dussenlaan. Er is veel in het leven van Patries gebeurd en ze kijkt dan ook liever naar de toekomst. Wonen bij SOVAK doet haar goed. “Ik heb mijn plekje hier in Dussen gevonden en ik klets graag met mijn huisgenoten in de huiskamer.”

“Twee dagen in de week werk ik op een kinderboerderij. Ik verzorg de vogels en ik maak de pony’s schoon. En dan werk ik ook nog twee dagen in de moestuin van de Tuinderij in Sleeuwijk. Ik ben een echt buitenmens.”

Patries heeft een hoek van haar kamer speciaal voor haar hobby, diamond painting, ingericht. Op al haar diamond paintingwerken is Patries supertrots. Maar behalve dat het haar studio opfleurt heeft de hobby ook een ander belangrijk doel voor Patries: “Diamond painting leidt me af van het tobben en het is heel rustgevend.”

Bel met ons: 088 35 20 100