Een nieuw gemengd wonen project in Zevenbergen, SOVAK doet ook mee!

Begin dit jaar ontvingen bewoners de sleutel van hun gloednieuwe appartement in het allereerste Gemengd Wonen project, waaraan SOVAK deelneemt, in de Zevenbergse nieuwbouwwijk Bosselaar-Zuid.

Een warme community bij het appartement

Wooncomplex ‘De Boezem’ is een woonplek waar iedereen meetelt en iedereen meedoet. Met én zonder ondersteuningsvraag. Wanneer de bewoners een beetje gesetteld zijn in hun eigen woning, bouwen zij met elkaar en een community builder verder aan deze fijne plek. Zodat ‘De Boezem’ een levendige gemeenschap wordt, met volop ruimte voor woongeluk en -plezier. Alsook een community die warme contacten onderhoudt met de rest van de wijk Bosselaar-Zuid.

Het voelt als thuiskomen

Vooral voor Ruard Boender was het een extra bijzondere dag. Hij ontving namelijk de sleutel op zijn verjaardag. Even feest vieren, en dan handen uit de mouwen steken. Nog een witte verflaag op de muren, verbouwen en dan verhuizen. “Dichtbij mijn ouders”, zegt de 24-jarige Ruard, “dat was een hele grote wens.” Vanuit de grote, drukke stad Breda komt hij nu via SOVAK terug naar Zevenbergen. “Het voelt als thuiskomen. Maar dan op mijn ‘eigen’ plekje met een supergaaf uitzicht,” vertelt Ruard vanuit zijn woning op de vierde verdieping. Verder kijkt hij ernaar uit om kennis te maken met de andere bewoners.

Een bijzondere samenwerking Wooncomplex

‘De Boezem’ biedt ruimte aan 37 huurders, in één- en tweepersoons appartementen. Dit bijzondere Gemengd Wonen project is een initiatief van SOVAK samen met Woonkwartier, Zintri Zorggroep en Surplus. Samen zorgen we voor een woonvorm waarin mensen met én zonder ondersteuningsvraag doelbewust samenwonen, contact onderhouden en gezamenlijk activiteiten ondernemen.

Bel met ons: 088 35 20 100