Vlindertuin 6 en 8 Terheijden

Ganzenpad 1 - 4844 TS Terheijden

Jezelf kunnen zijn en je prettig voelen, ook als je een ernstige verstandelijke beperking hebt. Begrepen worden, ook als je niet kunt praten. Een fijne dag hebben. Dat kan bij De Vlindertuin groepen 6 en 8.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur
Vrijdag in even weken gesloten

Wat kun je hier doen?

Bij De Vlindertuin groepen 6 en 8 is er heel veel te doen. We zetten het voor je op een rijtje: knutselen of creatief bezig zijn, puzzelen, wandelen of fietsen, insteekwerkjes doen, extra bewegen, zoals gymmen, wandelen, fietsen of zwemmen samen met onze bewegingsagogen, mee gaan met de pony kar of paardrijden of snoezelen in het ballenbad of waterbed in de snoezelruimte.

Voor wie is deze groep geschikt?

Heb je een (zeer) ernstige verstandelijke beperking en een lage sociaal emotionele leeftijd? Dan zijn De Vlindertuin groepen 6 en 8 geschikt voor jou. Ook als je bijvoorbeeld psychische problemen, autisme, epilepsie of een syndroom ben je welkom bij ons. In plaats van te praten, laat je met non-verbale communicatie en gedrag aan ons zien wat je bedoelt. We communiceren met jou via concrete verwijzers. Een beker betekent bijvoorbeeld ‘drinken’, een schoen staat voor ‘wandelen’.

Het maakt niet uit of je bij SOVAK, thuis of bij een andere organisatie woont. En zowel jong als oud is welkom.

De Vlindertuin groepen 6 en 8 in het bijzonder

De activiteiten van Vlindertuin groep 8 zijn op de woning. Dat is veilig en vertrouwd. We kijken zoveel mogelijk naar wat jij wilt, hoe je je voelt en wat je nodig hebt. Ben je bijvoorbeeld gespannen, dan helpen we je met beweging of afleiding. Wij vinden het belangrijk dat jij je prettig, veilig en geborgen voelt en dat je doet wat je kunt en wilt doen. Jij houdt de regie. Wij zorgen voor een goede sfeer en gezelligheid.