De Vlinderboerderij Terheijden

Ganzenpad 1 - 4844 TS Terheijden

De Vlinderboerderij is best bijzonder. Het gebouw is klein en overzichtelijk. Op de Vlinderboerderij kun je alleen of in een kleine groep werken. Of snoezelen, rusten of genieten van de mooie tuin. Elke dag hebben we een vast programma, zo weet je waar je aan toe bent. En voel je je vandaag minder fijn? Dan houden we daar rekening mee.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 9.00 uur - 16.00 uur
Vrijdag in de even weken gesloten

Wat kun je hier doen?

Bij de Vlinderboerderij is er heel veel te doen. We zetten het voor je op een rijtje: knutselen of creatief bezig zijn, puzzelen, wandelen of fietsen, insteekwerkjes doen, extra bewegen, zoals gymmen of zwemmen samen met onze bewegingsagogen, mee gaan met de pony kar of paardrijden. Er is een grote tuin waar je in kunt werken of lekker in kunt struinen.

Voor wie is de Vlinderboerderij geschikt?

Heb je een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking? Dan is de Vlinderboerderij geschikt voor jou. Ook als je bijvoorbeeld psychische problemen, autisme, epilepsie of een syndroom hebt, ben je welkom bij ons. Als je niet kunt praten of uitleggen wat je bedoelt, communiceren we met jou via een communicatiesysteem zoals pictogrammen, foto’s, woordpicto’s, verwijzers of met gebarentaal. Het maakt niet uit of je bij SOVAK, thuis of bij een andere organisatie woont. En zowel jong als oud is welkom.

De Vlinderboerderij in het bijzonder

We kijken zoveel mogelijk naar wat jij wilt, hoe je je voelt en wat je nodig hebt. De ene keer heb je meer structuur nodig dan de andere keer. En ben je bijvoorbeeld gespannen, dan helpen we je met beweging of afleiding. Wij vinden het belangrijk dat jij je prettig, veilig en geborgen voelt en dat je doet wat je kunt en wilt doen. Jij houdt de regie. Wij zorgen voor een goede sfeer en gezelligheid.