Dagbesteding

Activiteiten of werkzaamheden die bij jou passen

Wil jij graag iets leuks beleven, ontdekken of leren? Dat begrijpen wij wel! Het is namelijk erg fijn om iets te doen wat je leuk vindt of goed kan. Daardoor gaat ieder mens zich beter voelen. Daarom biedt SOVAK jou met dagbesteding de mogelijkheid om activiteiten of werkzaamheden te vinden die bij jou passen.

 • We doen het
  samen

 • Altijd bij je in
  de buurt

 • Deskundige zorg
  die bij je past

 • Voor jong en oud
  alle niveaus

SOVAK kleurt levens

Bij SOVAK vinden we dat iedereen met een verstandelijke beperking een fijne dagbesteding moet kunnen hebben. Daarom hebben we een heel breed aanbod aan activiteiten, die worden begeleid door gespecialiseerde en enthousiaste medewerkers. Samen met jou zoeken wij naar de activiteit die het beste bij jou past. Zodat jij het beste uit je dag kunt halen!  

Dagbesteding bij SOVAK

Wil jij lekker creatief bezig zijn? Houd je van koken en bakken? Of ben je juist graag lekker buiten bezig, met alles wat groeit en bloeit? Wat jij ook leuk vindt om te doen: bij SOVAK hebben we een vorm van dagbesteding die past bij jouw wensen. SOVAK heeft veel mogelijkheden op het gebied van dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking, dus zeker ook voor jou! Je hoeft trouwens niet bij SOVAK te wonen om mee te kunnen doen aan onze activiteiten.

Dagbesteding bij SOVAK
in 5 stappen

1. Meld je aan
Ken je SOVAK nog niet? Dan kun je bellen of mailen. We maken dan een afspraak met je. Woon je al bij SOVAK? Neem dan contact op met je persoonlijk begeleider.

2. Wensen bespreken
Wat vind je leuk om te doen? We bespreken met jou welke activiteiten bij je passen.

3. Een kijkje nemen
Misschien wil je een keer komen kijken op een activiteitencentrum of werkplaats. Zo ontdek je waar je je echt op je plek voelt.

4. Aan de slag
We maken afspraken over waar je naartoe gaat en op welke dag. Die zetten we in je plan.

5. Jij bepaalt
Soms wil je iets anders leren of doen. Daar praten we regelmatig over met je. Jouw wensen en ideeën vinden we belangrijk.

Een goed leven in actie

Verhalen van onze cliënten

Ik ben er trots op dat ik hier mag werken.

“Ik woon thuis bij mijn ouders, maar ga drie dagen per week naar Zorgboerderij ‘t Raakeind. Ik vind het heel leuk om voor de koeien te zorgen. Ik help ook mee met het uitmesten van de stallen. In de lente worden de kalfjes geboren, dat is heel bijzonder om mee te maken. Ik ben er trots op dat ik hier mag werken.”

Kuno is hulpboer op zorgboerderij Hartenboer

Rijden op de gator is zijn lievelingswerk. Een gator is een kleine tractor. Hij heeft hiervoor een certificaat gehaald. Hij leerde tussen pionnen te rijden, inparkeren en achteruitrijden. En ook veiligheidsregels zoals de spiegels controleren en de veiligheidsgordel vastdoen. Hij rijdt de mest uit de stallen naar de mesthoop. Zware stenen en tuinafval breng hij ook weg met de gator. Hij supertrots dat hij zijn werk goed doet!

We krijgen complimenten voor de broodjes, verse soep en salades

Het is alweer 6 jaar geleden dat een groep cliënten van SOVAK en twee begeleiders met de catering van CSI, bedrijf in transportsystemen in Raamsdonksveer, zijn gestart. Annette van Onzenoort en Stefan van Dorst  vertellen over de groei die ze hebben doorgemaakt en de plannen die er zijn voor de toekomst.

“Alles is even leuk!”


Karin en Henriëtte zijn deze zomer creatief bezig in Activiteitencentrum Rietveld in Sleeuwijk. Normaal gesproken zijn ze in de keukengroep druk aan het koken en bakken, maar door corona zijn er even geen bezoekers en klanten die langskomen voor een kopje koffie. Maar ook in de creatieve deco-groep hebben ze het allebei goed naar hun zin!