Binnen een half jaar aan de slag in de gehandicaptenzorg

Joy de Haardt: “Ik ben anderhalf jaar geleden verhuisd naar Werkendam. Met mij n ervaring in de psychiatrie en kinderopvang ben ik daar bij de plaatselijke bso en kinderdagverblijf aan de slag gegaan. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik niet goed paste bij de organisatie en dat ik iets anders zocht. Ik ben echt een zorgmens. Ik vind zelfredzaamheid van mensen belangrijk en daar wil ik graag bij ondersteunen. Op een avond ben ik online gaan zoeken op woongroepen en zo kwam ik bij SOVAK uit.”

Met plezier aan het werk bij SOVAK

Joy: “Ik heb veel verschillende baantjes gehad. Dit is mijn eerste baan waar ik echt met plezier naar mijn werk en voldaan naar huis ga. Werken in de gehandicaptenzorg geeft me echt energie.” Zoveel energie zelfs dat Joy ervoor kiest om alsnog de volledige opleiding te gaan volgen. Joy: “Met het halfjaar traject dat ik u heb gevolgd, ontvang je een certifi caat waarmee je direct aan de slag kan. Maar ik ben erachter gekomen dat ik naar school gaan heel erg leuk vind. Dit vak past mij zo goed, daar hoort wat mij betreft een passend zorgdiploma bij.”

“Dit is mijn eerste baan waar ik echt met plezier naar mijn werk en voldaan naar huis ga.”

Een traject op maat

Ragnhild van der Laan (praktijkopleider): “Je moet het halfjaar traject, dat we samen hebben opgezet met SDW en S&L Zorg, zien als een basismodule. Je leert hier vooral over de basiszorg en je werkt aan je deskundigheid binnen de gehandicaptenzorg. Binnenkort zitten we bij elkaar om het traject te evalueren dat nu door de eerste leerlingen is doorlopen. We horen heel veel positieve geluiden, maar er zijn ook verbeterpunten gemeld. Daar gaan we zeker mee aan de slag zodat het traject nog meer voelt als een stukje maatwerk. Passend bij diegene die de overstap maken naar het prachtige vak dat de gehandicaptenzorg is.”

Meer informatie: www.samenzijnweonbeperkt.nl/halfjaartraject

Bel met ons: 088 35 20 100